20120827

Μάθε γιατί άλλαξαν μορφή τα μηνύματά σου


Κάποιοι θα έχετε ήδη παρατηρήσει αλλαγές στον τρόπο που εμφανίζονται τα μηνύματά σας στο Facebook,...
ενώ σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα οι αλλαγές θα εμφανιστούν σε όλα τα προφίλ χρηστών στην Ελλάδα.

Το νέο Messages χρησιμοποιεί ένα διπλό layout με δυο στήλες, στην αριστερή εμφανίζονται τα νέα μηνύματα ενώ στην δεξιά, όντας μεγαλύτερη, εμφανίζονται οι συζητήσεις με τους φίλους σας. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε φωτογραφίες και links μέσα στο μήνυμα, τα οποία εμφανίζονται με πιο λειτουργικό και ομοιόμορφο τρόπο.

Αυτό συμβαίνει διότι το Facebook αναβαθμίζει την υπηρεσία μηνυμάτων, δίνοντας  πολύ μεγαλύτερο βάρος στην ανταλλαγή links και φωτογραφιών, ενώ όπως όλα δείχνουν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να παρακινήσει τους χρήστες του να αντικαταστήσουν με αυτό το e-mail.

Η αναζήτηση έχει αλλάξει, επιτρέποντας σας να αναζητήσετε μηνύματα με βάσει λέξεις-κλειδιά και όχι μόνο με τα ονόματα των φίλων σας, όπως γινόταν παλιότερα. Στην νέα έκδοση μάλιστα υποστηρίζει και keyboard shortcuts για την ευκολότερη πλοήγηση ανάμεσα στα μηνύματα.

Ταυτόχρονα μια ομάδα μηχανικών ανέλαβε την βελτίωση της αξιοπιστίας, της ταχύτητας του νέου Messages. Οι αλλαγές θα εμφανιστούν στα προφίλ όλων των χρηστών και στην Ελλάδα, σταδιακά μέσα στον μήνα.[radar]