20120809

Εικονικά τιμολόγια 4,8 εκατομμυρίων ευρώ από αγρότη για ένα μόνο έτος!

Εικονικά τιμολόγια ύψους 4,8 εκ. ευρώ κατηγορείται ότι εξέδιδε ένας 44χρονος από το Πέραμα,...
που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας... μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. 

Σε βάρος του 44χρονου, που δηλώνει αγρότης στο επάγγελμα, είχε γίνει έρευνα για το οικονομικό έτος 2009 από υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Κώδικα βιβλίων και στοιχείων, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2011 στα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία του 2009. 

Οι ελεγκτές δεν βρήκαν παραστατικά και δελτία αποστολής και έκριναν πως τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά ότι ήταν εικονικά. Έτσι, στη συνέχεια, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρεθύμνου προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος και συνελήφθη. Κατηγορείται για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, που υπερβαίνουν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ και από το απόγευμα της Δευτέρας κρατείται για να οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου και θα απολογηθεί. 

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 44χρονος εξέδωσε από την 1η Ιανουαρίου ως την 31 Δεκεμβρίου 2009 181 εικονικά τιμολόγια σε τρίτους αγρότες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στη Θήβα. Το ύψος των τιμολογίων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.807.428,42 ευρώ, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει εάν οι ιδιώτες στο όνομα των οποίων εκδίδονταν τα τιμολόγια ήταν ενήμερα για την όλη διαδικασία. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται ότι πρόκειται για εικονικά τιμολόγια. 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση κυρίως για το ύψος του ποσού, για το οποίο φέρεται ο 44χρονος να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική στο νομό Ρεθύμνου, αφού για την ίδια κατηγορία φέρονται να διώκονται και άλλοι πολίτες. [goodnet]