20131116

Οταν οι Αθηναίες σήκωσαν τη συλλογή της Isabel Marant από τα Η&Μ σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Σε μια χώρα που προσπαθεί να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο που όλοι μιλούν για ενδεχόμενη πτώχευση και που χιλιάδες Έλληνες χάνουν τις δουλειές τους και... δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, να λύσουν τα βιοποριστικά τους προβλήματα και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή έρχεται να μας ταρακουνήσει το σύνδρομο Ιζαμπέλ Μαράντ.

Νομίζω πως τώρα πια όλοι έμαθαν ποια είναι ακόμα και αν δεν ήθελαν ........

Η μποέμ παριζιάνα σχεδιάστρια δημιούργησε για το φετινό χειμώνα αποκλειστικά για την H&M μια συλλογή που παρουσιάστηκε στα καταστήματα H&M στις 14/11/13. Μήνες πριν όποιο Ελληνικό περιοδικό και αν διάβαζες, σε όποιο blog και social media και αν έμπαινες θα έβλεπες το όνομα της γνώστης σχεδιάστριας να φιγουράρει στις σελίδες ..Η επερχόμενη παρουσίαση της κολεξιόν της αποτελούσε τόσο καυτό θέμα συζήτησης όσο τα υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία καθώς και τα ασήκωτα χαράτσια και να μπερδεύεσαι ποια χώρα είναι αυτή στην οποία τελικά ζεις ...

....Μέχρι που βρεθήκαμε στη πρώτη επίσημη παρουσίαση!

Από τις 7:00 το πρωί στα καταστήματα H&M στο Χαλάνδρι και στην Ερμού πλήθος υποψήφιων αγοραστών περίμεναν υπομονετικά σε ουρές για να αποκτήσουν έστω και ένα κομμάτι της γνώστης Γαλλίδας σχεδιάστριας .Τα καταστήματα θα άνοιγαν τις πόρτες τους στις 9:00 αλλά εσύ έπρεπε να είσαι εκεί από τις 7:00 προκειμένου να καταφέρεις να περάσεις με το πρώτο γκρουπ και να αποκτήσεις κάτι από την περιορισμένη συλλογή .Το πολυπόθητο βραχιόλι- εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο της Μαράντ που προμηθευόσουν από τις πωλήτριες ,σε κατέτασσε με βάση το χρώμα σε σειρά προτεραιότητας ανάλογα με το χρωματικό γκρουπ στο οποίο ανήκες ,γεγονός που σήμαινέ ότι η αναμονή θα μπορούσε να διαρκέσει 2έως και 3 ώρες.

Είδαμε κόσμο να σπρώχνεται ,να παρακαλάει άγνωστο που πέρασε πριν από εκείνον να του πάρει κάτι, να κλαίει που δεν πρόλαβε να αποκτήσει έστω και ένα φουλάρι, να λαδώνει πωλήτρια προκειμένου να τον αφήσει να περάσει νωρίτερα ,να βρίζει ,να σπρώχνει ,να βγαίνει έξω και να περιμένει ύπουλα να πάρει βραχιόλι αγοραστή του προηγούμενου γκρουπ έτσι ώστε να καταφέρει να μπει μισή ώρα νωρίτερα .Είδαμε κόσμο που ενώ φαινόταν να έχει καταλήξει στις επιλογές του να περιμένει καρτερικά έξω από τα δοκιμαστήρια μήπως αποκτήσει κάτι ακόμη από αυτά που θα άφηναν οι άλλοι. Ανάρπαστες έγιναν οι υπέροχες πάνινες τσάντες αγορών καθώς και οι κρεμάστρες με το αναγραφόμενο όνομα της μποέμ σχεδιάστριας μιας και οι μανιώδεις καταναλώτριες παρακαλούσαν στο ταμείο για πάρουν φεύγοντας 2 και 3 επιπλέον.

Βλέποντας όλες αυτές τις σκηνές πανικού και αλλοφροσύνης για ένα κρόσσι από τα μποτάκια της συλλογής της ένα πράγμα μας μένει να «αναφωνήσουμε» η Ιζαμπέλ Μαράντ μας μάρανε ...
[iefimerida]