20131105

Τα υπέρ του να έχεις αδέρφια

Πόσες φορές έχουμε τσακωθεί όλοι με τα αδέρφια μας; Είναι λίγες οι στιγμές που σαν παιδιά πιαστήκαμε ακόμη και στα χέρια;


Ακόμα όμως και όταν τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα, ηρεμήστε και σκεφτείτε τα υπέρ του να έχεις έναν αδερφό ή μια αδερφή.

1. "Αυτός το έκανε"

Δεν είναι η πιο βολική λύση να μπορείς να κατηγορήσεις τον αδερφό ή την αδερφή σου ότι έσπασε το αγαπημένο βάζο της μαμάς; Ειδικά αν και το αδερφάκι κάνει το ίδιο, είναι πολύ πιθανό να γλιτώστε και οι δύο την τιμωρία! Αυτό όμως ισχύει για τις μικρές ηλικίες! Στις μεγάλες, απλά το κόλπο δεν "πιάνει"!

2. Το αίμα νερό δε γίνεται

Ο δεσμός που έχουν τα αδέρφια ανάμεσα τους είναι από τους πιο ισχυρούς σε όλες τις κοινωνίες. Μπορεί να σε βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν (ψυχολογικό, οικονομικό κλπ) όταν το έχεις ανάγκη. Έχεις τουλάχιστον έναν άνθρωπο στον οποίο μπορείς να στηριχτείς όταν το έχεις ανάγκη.

3. Ο πιο κοντινός σου άνθρωπος

Ακόμα και αν έχεις μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον αδερφό ή την αδερφή, το χάσμα μεταξύ της γενιάς σας και αυτής των γονιών σας είναι μεγάλο. Απολαύστε λοιπόν τις στιγμές με έναν άνθρωπο που μπορεί να έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

4. Το στήριγμα σου

Δε χρειάζεται να απευθύνεστε πάντα στους γονείς για όλα σας τα προβλήματα. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη, κατανόηση και εχεμύθεια μεταξύ σας, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί τους. Να σας συμβουλεύσουν όχι μόνο σαν καλοί φίλοι αλλά και σαν άτομα που σας ζουν καθημερινά και ξέρουν πώς σκέφτεστε.