20131126

Παντρεύτηκε η κόρη του πλουσιότερου Έλληνα!

Επί ελληνικού εδάφους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, η κόρη του «βασιλιά του τσιμέντου» Φιλάρετου Καλτσίδη, Aλίνα με τον Ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία χρυσού,Πάτρικ Ποπρόφσκι. 


Ο γάμος ήταν πολιτικός και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πήλου, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Κουμπάρος ήταν ο Δήμαρχος της Πήλου Δ. Καφαντάρης και όχι ο Βλαντιμιρ Πούτιν, όπως φημολογείτο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση του γάμου στο εκκλησάκι του σπιτιού της οικογένειας στη Κορώνη. Ο γάμος ήταν παραμυθένιος, ενώ περισσότερα διακοσμητικά -όπως οι πετσέτες,τραπεζομάντηλα κλπ- είχαν τα μονογράμματά τους.


Οι καλεσμένοι, περίπου 200, οι οποίοι όλοι διέμειναν στο Costa Navarino, έφτασαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με τα προσωπικά τους αεροσκάφη και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στην Κορώνη για το γλέντι. Σημειώνεται ότι ήταν δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχαν πάνω από 80 άτομα να φρουρούν το χώρο.



Το μέρος δεν έχει επιλεγεί τυχαία, καθώς ο Ελληνορώσος πολυεκατομμυριούχος έχει αγοράσει μια βίλα-ανάκτορο στη Κορώνη, την οποία επισκέπτεται τακτικά.Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από πολύ καιρό καθώς η τελετή είχε ιδιαίτερο χρώμα με κύριο χαρακτηριστικό την χλιδή.

Το πολυτελές σκάφος του Φιλάρετου Καλτσίδη «ΖΑΦΥΡΑ» (Sapphire) μήκους 75 μέτρων, που μαγνητίζει τα βλέμματα των κατοίκων κάθε φορά που αγκυροβολεί στο λιμάνι της Καλαμάτας ή στον κόλπο της Κορώνης κοντά στην έπαυλή του, μετατράπηκε και αυτό σε «χώρο διασκέδασης» για το πάρτι των νεόνυμφων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο «βασιλιάς του τσιμέντου» που δραστηριοποιείται, κυρίως, στη Ρωσία, διατηρεί στενή φιλία με δεκάδες ηγέτες κρατών εντός κι εκτός Ευρώπης, καθώς, επίσης, και με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.