20131126

Γιατί αισθάνονται άσχημα οι άνδρες και οι γυναίκες μετά το σεξ -Τι αποκαλύπτει έρευνα πανεπιστημίου των ΗΠΑ

«Φωτιά» στις ερωτικές σχέσεις ανδρών και γυναικών έρχεται να βάλει έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες,η οποία υποστηρίζει... πως τα δύο φύλα μετά την ερωτική συνεύρεση, αισθάνονται άσχημα για διαφορετικούς λόγους, το κάθε ένα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα υποστηρίζει πως οι άνδρες αισθάνονται λύπη διότι δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους συντρόφους, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες νιώθουν συχνά θλίψη για μια σεξουαλική επαφή με λάθος σύντροφο.

«Για τους άνδρες σε όλη την ιστορία, κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν, μια δαπανηρή ζημία από μια πιθανή εξελικτική προοπτική», δήλωσε ο Μάρτιν Χάσελτον καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA, ο οποίος ασχολήθηκε με τη μελέτη.

Ποιες είναι οι τρεις κύριες αιτίες της σεξουαλικής λύπης για τους άνδρες:
Η δειλία να προσεγγίσουν την πιθανή ερωτική τους σύντροφο.
Ο φόβος πως δεν είναι τολμηροί σεξουαλικά όταν είναι νέοι.
Ο φόβος πως δεν έχουν περιπετειώδη σεξουαλική ζωή.

Ποιες είναι οι τρεις κύριες αιτίες της σεξουαλικής λύπης για τις γυναίκες:
Η απώλεια της παρθενίας τους από «λάθος» ερωτικό σύντροφο.
Η σεξουαλική εξαπάτηση από τον σύντροφό τους κατά το παρελθόν ή το παρόν.
Η χρονικά γρήγορη σεξουαλική εμπειρία.

«Οι αρνητικές συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πάντα πολύ υψηλότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες, και αυτό είναι πιθανό να έχει διαμορφώσει συναισθηματικές αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις ακόμη και σήμερα» σημείωσε ο Χάσελτον. Η μελέτη βασίστηκε σε τρεις επιμέρους έρευνες με συνολικά συμμετέχοντες περίπου 25.000 άτομα και τα ευρήματα της δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του Archives of Sexual.[press-gr]