20121210

Νέα επιδείνωση του καιρού – Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί στα νότια και το Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 γρήγορα στα θαλάσσια-παράκτια 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά τοαπόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 έως 09 βαθμούς κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 04 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα ενώ βαθμιαία το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 γρήγορα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 18 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί 3 με 5 βαθμιαία νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στρεφόμενοι σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.[
troktiko]