20121227

Έχασαν την πρόσληψη επειδή δε συμπλήρωσαν το νούμερο του στήθους τους!

Στο Βιετνάμ δώδεκα γυναίκες που είχαν υποβάλει αίτηση για πρόσληψη ως νηπιαγωγοί είδαν με έκπληξη να χάνουν την πολυπόθητη θέση εργασίας....
λόγω μιας παράλειψης στις φόρμες που συμπλήρωσαν. Οι εν λόγω γυναίκες είχαν αρνηθεί να καταγράψουν στο έντυπο της αίτησής τους το μέγεθος του σουτιέν τους, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές...

Σε μια απόλυτη και αρτηριοσκληρωτική ερμηνεία των κανονισμών ο Bui Van Huan, αξιωματούχος της περιοχής Tan Son στην επαρχία Phu Tho, δήλωσε ότι «η μη συμπλήρωση του μεγέθους στηθόδεσμου οδήγησε τις αιτήσεις των 12 γυναικών εκτός της διαδικασίας αξιολόγησης». Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας ότι εκτός των άλλων και οι ημερομηνίες γέννησης δεν είχαν συμπληρωθεί σωστά, ενώ απέδωσε την εμπλοκή σε χειρισμό του ιατρικού προσωπικού που ήταν αρμόδιο για τα πιστοποιητικά υγείας.

Με τη σειρά του όμως ο διευθυντής του τοπικού νοσοκομείου, που ήταν υπεύθυνος για τα πιστοποιητικά υγείας των γυναικών, αναρωτήθηκε δημόσια πώς είναι δυνατόν το κράτος να αρνείται το δικαίωμα εργασίας σε έναν υποψήφιο υπάλληλο μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό.

Στο Βιετνάμ η γραφειοκρατία έχει πάρει διαστάσεις μυθικές, επιδιώκοντας να ευνοούνται συγκεκριμένοι πολίτες (λ.χ. σε διορισμούς) μέσω εξαιρέσεων και άλλων μηχανισμών.