20121130

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αφαίρεσαν έμβρυο από την κοιλιά 10χρονης στη Λάρισα


Ένα «έμβρυο» που δεν είχε ακόμα σχηματιστεί αφαίρεσαν από την κοιλιά ενός 10χρονου κοριτσιού οι γιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αντιμετωπίζοντας με επιτυχία ένα σπάνιο περιστατικό που συνήθως δεν εμφανίζεται σε τέτοιες ηλικίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έφθασε ένα κοριτσάκι 10 χρόνων από χωριό της ορεινής Καρδίτσας με ισχυρούς πόνους στην κοιλιά. Στο Νοσοκομείο με υπέρηχους και αξονική εκτοπίστηκε μια διόγκωση στο χώρο της κοιλίας που σχεδόν καταλάμβανε όλη την περιοχή της λεκάνης. Η μικρή με προτροπή του δ/ντου της Παιδοχειρουργικής Κλινικής κ. Ανδρέα Μάρκου μπαίνει αμέσως στο χειρουργείο για να χειρουργηθεί επειγόντως.
Οι γιατροί ανοίγουν την κοιλιά της 10χρονης και βρίσκονται προ εκπλήξεως καθώς μπροστά τους εμφανίζεται μία ογκώδης μάζα διαστάσεων 10 Χ 15 εκατοστών και βάρους περίπου 1.200 γραμμαρίων.
Ο όγκος αφαιρέθηκε και ανοίχτηκε για να εμφανιστεί αυτό που λέγεται στην ιατρική ορολογία «τεράτωμα». Επρόκειτο δηλαδή για ένα μόρφωμα σαν έμβρυο που είχε μαλλιά μακριά, δέρμα, οστά κ.λπ.