20121031

Την παρακολουθούσε μέσω facebook και την σκότωσε!


Η Cynthia Osokogu τα είχε όλα: Ομορφιά –καθώς ήταν πρώην μοντέλο- εξυπνάδα και επιχειρηματικό μυαλό...


Είχε σαν πρότυπό της την Tyra Banks και ήταν μια ανερχόμενη επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας. «Ηταν εργατική, αγαπητή...και όμορφη», λέει συντετριμμένη η μητέρα της Joy. «Είχε πετύχει τόσα πολλά και ήταν μόλις 24 ετών.

Στις 21 Ιουλίου του 2012 η Osokogu ταξίδεψε στο Lagos με σκοπό να γνωρίσει κάποιους ανθρώπους που θα την βοηθούσαν να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ για την μπουτίκ της σε καλύτερες τιμές. Μόλις η κοπέλα προσγειώθηκε στο Lagos τηλεφώνησε στην μητέρα της και την ενημέρωσε ότι είχε φτάσει.

Η ανυποψίαστη και άτυχη Cynthia δεν έκανε ποτέ αυτή τη συνάντηση γιατί απλά δεν υπήρχαν άνθρωποι για να συναντήσει. Σύμφωνα με την αστυνομία όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο κόλπο ενός άνδρα τον οποίο το πρώην μοντέλο έχει γνωρίσει μέσω facebook.

«Το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Echezona Nwabufor. Της είχε κλείσει το αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχείο και την περίμενε στο αεροδρόμιο. Την παρακολουθούσε υπομονετικά μήνες στο facebook, ήταν φιλικός μαζί της προσφέρθηκε να την βοηθήσει στα επιχειρηματικά της σχέδια και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να γίνουν φίλοι», λέει τοπικός αξιωματούχος που ερευνά την υπόθεση και συνεχίζει:

«Δυστυχώς η Cynthia έπεσε θύμα αυτού του άνδρα καθώς από τη στιγμή που προσγειώθηκε στο Lagos τον μόνο άνδρα που συνάντησε ήταν ο Echezona Nwabufor. Την επόμενη μέρα η κοπέλα βρέθηκε στραγγαλισμένη, χτυπημένη και βιασμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της».

Σύμφωνα με την αστυνομία η Cynthia Osokogu δολοφονήθηκε από την παρέα του Nwadufor καθώς ήταν κόρη ανώτατου στρατιωτικού από τη Νιγηρία και οι δράστες πίστευαν πως ήταν πλούσια. Ο αδερφός της άτυχης κοπέλας μιλώντας στις αρχές είπε πως η αδερφή του δεν είχε μαζί της ούτε κάρτα ανάληψης και όλες τις συναλλαγές της τις έκανε με μπλοκ επιταγών.

Το κουβάρι της δολοφονίας ξετυλίχτηκε όταν η μητέρα της Cynthia τηλεφωνούσε στο κινητό της κόρης της επί έξι μέρες και εκείνη δεν απαντούσε. Οι δράστες αναγκάστηκαν να απαντήσουν την έβδομη μέρα λέγοντας ότι το κορίτσι είναι βαριά άρρωστο. Η μητέρα που κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά τους ρώτησε αν η κόρη της ήταν νεκρή και εκείνοι ζήτησαν λύτρα.

Μετά από τρεις εβδομάδες η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες καθώς προδόθηκαν από τα κινητά τους και η δίκη τους θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου. [enimerwsi.gr]