20120916

Σπάνιο απειλούμενο είδος μαϊμούς ανακαλύφθηκε στο Κονγκό


Ένα νέο είδος πιθήκου γνωστό στους ντόπιους ως Lesula εντοπίστηκε σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό....
και είναι μόνο το δεύτερο νέο είδος πιθήκου της Αφρικής ανακαλύφθηκε τα τελευταία 28 χρόνια, ενώ απειλείται με εξαφάνιση.

«Το πρώτο δείγμα Lesula βρέθηκε σε αιχμαλωσία το 2007 και το είχε για κατοικίδιο ένας διευθυντής σχολείου στην πόλη της Opala στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», η εφημερίδα ανέφερε σε δήλωση ειδήσεις. «Ο νεαρός πίθηκος έμοιαζε πολύ με την κουκουβάγια μαϊμού αλλά ο χρωματισμός του ήταν τελείως διαφορετικός με κάθε άλλο γνωστό είδος.»
Η Lesula απειλείται σοβαρά από το ανεξέλεγκτο κυνήγι για το κρέας άγριων ζώων που έχει επεκταθεί την τελευταία δεκαετία.

«Η πρόκληση για τη διατήρηση του είδους τώρα στο Κονγκό είναι μεγάλη και πρέπει να παρέμβουμε πριν γίνει ανεπανόρθωτη καταστροφή» δήλωσε ο John Lukuru από το ίδρυμα Terese and Hart.«Ζητάμε από τους ανθρώπους, όχι μόνο για να σταματήσουν το κυνήγι στην περιοχή που θα γίνει εθνικό πάρκο, αλλά και να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους στο κυνήγι και να μην τραυματίζουν τα Lesula και άλλα απειλούμενα είδη στις παρακείμενες ζώνες. Έχουμε δει μία αρχική προθυμία, αλλά θα πρέπει να βρεθούν και εναλλακτικές λύσεις»
Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το εντυπωσιακό αυτό είδος μαιμούς: [iefimerida]