20120803

Οι καλύτερες ασκήσεις για να αποκτήσεις κοιλιακούς για "τρίλιζα"!

Για να αποκτήσεις το 6-pack που θέλεις, πρέπει να έχεις πολύ καλά δουλεμένους τους...
 μυς της εσωτερικής στοιβάδας της κοιλιάς (αυτούς κοντά στη σπονδυλική στήλη).

Δυνάμωσε αυτούς τους πολύ σημαντικούς κοιλιακούς μυς -όπως ο έσω λοξός κοιλιακός- καθώς και τους μυς της εσωτερικής στοιβάδας στην πλάτη με τις ακόλουθες ασκήσεις.

Για καλύτερο αποτέλεσμα... σφίξου. Συγκεντρώσου στην περιοχή κάτω από τον αφαλό στις ρίψεις και θα δουλέψει ο έσω λοξός ακόμα περισσότερο.

Η ΓΕΦΥΡΑ

Στηρίξου με τους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών στο έδαφος. Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους και να είναι λυγισμένοι 90°. Με το βάρος σου να μοιράζεται σε χέρια και πόδια, τέντωσε τα πόδια και τον κορμό σου ώστε το σώμα σου να σχηματίσει μία ευθεία από τις φτέρνες μέχρι τα αυτιά. Κράτα τις ωμοπλάτες σου πίσω και κάτω και την κοιλιά σφιχτή όσο μπορείς. Διατήρησε αυτήν τη θέση για 10 δευτερόλεπτα, ξεκουράσου για 20-30 και κάν' το 10 φορές.

ΑΡΓΑ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Ξάπλωσε σε μία μπάλα έτσι ώστε η πλάτη να είναι σε επαφή με την μπάλα. Τέντωσε τα χέρια πάνω από το κεφάλι μέχρι να έρθουν κάθετα στο έδαφος. Σήκωσε τις ωμοπλάτες από την μπάλα και δείξε το ταβάνι με τα χέρια σου. Μείνε ένα ή δύο δευτερόλεπτα και κατέβα αργά στην αρχική σου θέση. Κάνε 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων.

ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΑΛΙΑ

Τοποθέτησε μία λαβή ή ένα σκοινί σε μία τροχαλία και πιάσε τη με τα δύο χέρια. Λύγισε τα γόνατά σου και διώξε τους γλουτούς μακριά - όπως πας να κάτσεις σε μια καρέκλα. Κρατώντας τα πόδια σταθερά και τα χέρια τεντωμένα, σήκω καθώς στρίβεις τους ώμους προς τα αριστερά μέχρι τα χέρια να φτάσουν περίπου στο ύψος της μύτης. Μείνε και κατέβα αργά στην αρχική σου θέση (κάθισμα). Κάνε 3 σετ των 10-15 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

ΠΛΑΓΙΑ ΡΙΨΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

Στάσου με τη δεξιά σου πλευρά δίπλα σε έναν τοίχο ή στο γυμναστή σου - περίπου 3 μέτρα μακριά. Στρίψε τους ώμους προς τα δεξιά καθώς πετάς την μπάλα. Γύρνα το αριστερό πόδι προς τα δεξιά, αλλά κράτα το δεξί πόδι καρφωμένο. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.[menshealth]