20131115

Το νερό παχαίνει; Δείτε τι έδειξε η έρευνα

Και όμως! 

Το νερό «παχαίνει» έτσι όπως το προσλαμβάνουν πολλοί Έλληνες μέσα από άκρως πλούσια σε θερμίδες ροφήματα καφέ ή μέσα από αλκοολούχα ποτά!

Έτσι τουλάχιστον έδειξε έρευνα ειδικών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εν λόγω ερευνητική ομάδα είναι η πρώτη που ακτινογράφησε τη σχέση των Ελλήνων με το νερό, μια σχέση ζωής αφού η αφυδάτωση ακόμα και η ήπια, έχει παρενέργειες στη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και του εγκεφάλου.

Επίσης σύμφωνα με την λόγω έρευνα ένας στους 10 ενήλικους δεν καλύπτει κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου τις αυξημένες ανάγκες του σώματος για νερό. Οι επιστήμονες μας εφιστούν για αυτό το λόγο την προσοχή στη σωστή ενυδάτωση η οποία επιτυγχάνεται μέσω της κατανάλωσης όχι μόνο πόσιμου νερού και ροφημάτων αλλά ακόμη και στερεών τροφών.

Σε ότι αφορά στην ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνουμε καθημερινά, εξαρτάται από το είδος της διατροφής, τις καιρικές συνθήκες, το σωματικό βάρος και τις δραστηριότητές μας
Σε φυσιολογικές συνθήκες, θα πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού καθημερινά, σωστά κατανεμημένα κατά τη διάρκεια της ημέρας (π.χ. 1 ποτήρι κάθε 1,5 – 2 ώρες). [astrology]