20121202

Θέλετε να ερωτευθείτε; Προσποιηθείτε!



Αν θέλετε να ερωτευθείτε το μόνο που έχετε να κάνετε σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι να προσποιηθείτε ότι ... είστε ερωτευμένοι.


Μία νέα έρευνα από την επιστημονική ομάδα του ψυχολόγου Ρίτσαρντ Γουάιζμαν υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν προσποιηθούμε τους ερωτευμένους με κάποιον τότε αυξάνονται οι πιθανότητες σταδιακά να αισθανθούμε έτσι.

Η έρευνα βασίστηκε στην θεώρηση ότι όπως τα συναισθήματα προκαλούν συγκεκριμένες συμπεριφορές, αυτό συμβαίνει και αντίστροφα. Έτσι η επανάληψη συγκεκριμένης ερωτικής συμπεριφοράς (φιλιά, χάδια, αγκαλιές) είναι σε θέση να προκαλέσει μακροπρόθεσμα και τα ανάλογα συναισθήματα.   you want to feel in love, perhaps you should fake it until you make it.

Η ομάδα του Γουάιζμαν μελέτησε ζευγάρια που είχαν παντρευτεί από έρωτα και άλλα που είχαν δημιουργηθεί από προξενιό. Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά, αφού διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν παντρευτεί από προξενιό έτειναν να δένονται περισσότερο συναισθηματικά και προοδευτικά ένιωθαν πιο ερωτευμένοι, σε αντίθεση με εκείνα τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν από έρωτα και σταδιακά εμφάνιζαν σημάδια «κόπωσης». Για αυτό λοιπόν αρχίστε να ψάχνετε για προξενίτρες...