20121229

Οι πιο ντροπιαστικές μόδες των τελευταίων 12 μηνών!

Τα χειρότερα trends του 2012....

Όλοι μας είχαμε απορροφηθεί κάποια στιγμή από μία επισφαλή τρέλα που εκείνη τη στιγμή έμοιαζε με μία καλή ιδέα. Οι μπότες Uggs σας λένε κάτι; Ευτυχώς όμως, ορισμένες μόδες είναι απλά λάθος από το ξεκίνημά τους, και το 2012 είδε περισσότερες απ’ όσες άντεχε. Έτσι λοιπόν, ετοιμαστείτε για μία gallery με τις πιο ντροπιαστικές τρέλες των τελευταίων 12 μηνών.
Ξεχάστε τη βάση χειλιών ή την neon σκιά για τα μάτια. Τα HD φρύδια είναι η επιλογή μας για το χειρότερο trend ομορφιάς της χρονιάς. Άλλωστε, ποια λογική γυναίκα θα ήθελε να ξεριζώσει ή να αποτριχώσει τα περισσότερα απ’ όσα έχει, μόνο και μόνο για να προτιμήσει στη θέση τους ένα ζευγάρι από σαν μουστάκια μουντζούρες;

Κάντε στην άκρη χαμηλοκάβαλα τζιν. Υπάρχει μία καινούργια δημιουργία στην πόλη: είναι τα εμπνευσμένα από τα ‘50s bra-let Σημείο κλειδί για ορισμένα από τα πιο επιδραστικά fashion shows του SS12, τα λουλουδάτα bra-tops πέρασαν από την πασαρέλα στα καλά καταστήματα μόδας  την κατάλληλη ώρα για το απαίσιο καλοκαίρι αυτής της χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως κανείς δεν τα φόρεσε στην πραγματικότητα.
Κάτι που πιθανότατα είναι ένα πολύ καλό πράγμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από ένα μίζερο, γιαγιαδίστικο σουτιέν, φορεμένο απέξω. Κάνουν ακόμα και τα πιο αδύνατα μοντέλα της πασαρέλας να δείχνουν υπέρβαρες.


Σας αρέσει να προσθέσετε κάποιους extra πόντους στον πισινό, στους μοιρούς και στα πόδια σας; Ε, όχι, ούτε και σε εμάς. Έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι το ωραίο έχουν τα κολάν με φανταχτερές στάμπες, που τονίζουν κάθε εξόγκωμα και καμπύλη. Αυτό το ενοχλητικό, εμπνευσμένο από τα 80s trend, αναβίωσε από τους σχεδιαστές της κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας του 09. Και όπως κάθε εκνευριστικός φιλοξενούμενος, έχει παρακαθίσει. Τα καλά καταστήματα μόδας είναι ακόμα γεμάτα από αυτά τα κακόγουστα πράγματα, που είναι διακοσμημένα με τα πάντα. Από μοτίβα των Αζτέκων που σου φέρνουν ζαλάδα, μέχρι ρίγες του Beetlejuice. Αρκετά πια!

Τα όμορφα διακοσμημένα μοτίβα με κουκουβάγια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε μπλούζες και ζακέτες τις τελευταίες δύο σεζόν. Όμως το trend ξεκίνησε πραγματικά να ανεβαίνει μετά το Burberry AW 12 show τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο χώρος της μόδας ξετρελάθηκε με την παραδοσιακή, σήμα κατατεθέν μπλούζα της εταιρείας με την κουκουβάγια, όπως φορέθηκε από την σούπερ στυλάτη Kate Bosworth στην πρώτη σειρά. Όλα καλά και όμορφα. Όμως μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα καλά καταστήματα μόδας μπήκαν στο κόλπο και οι κουκουβάγιες ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε σχεδόν τα πάντα, από πλεχτά μέχρι σε τσάντες. Και το χειρότερο όλων είναι πως ο Justin Bieber απέκτησε πρόσφατα ένα τατουάζ κουκουβάγιας στο χέρι του. Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Είναι καιρός νομίζουμε για έναν αποδεκατισμό.

Εκεί ψηλά μαζί με τα clogs και τα Crocs στο μουσείο της κακής φήμης των υποδυμάτων, τα τεράστια flatforms υπάρχουν τριγύρω από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουν έκτοτε υιοθετηθεί από μία ποικιλία από υποκουλτούρες, από τα teddy boys των ‘50s και τους rockers των ‘70s, μέχρι τους psychobillies των ‘80s και τους goths των ‘90s. Η συνηθισμένη να ξεκινάει μόδες Rihanna φόρεσε ένα ειδικά φτιαγμένο ζευγάρι που ήταν καλυμμένο με κακές λέξεις στην εμφάνισή της στο X-Factor τον περασμένο Νοέμβριο και προκάλεσε μία mainstream αναβίωση. Τώρα κάθε fashion victim έχει ένα ζευγάρι από αυτά τα ορθοπεδικού στυλ παπούτσια.

Πιο πολύ ένα θανατηφόρο όπλο παρά ένα παπούτσι, τα τακούνια με καρφιά έγιναν από ένα δύσκολο να αποκτήσεις αντικείμενο μόδας σε κάτι που γέμισε τα καταστήματα μόδας σε λίγες μόλις σεζόν. Η τρέλα ξεκίνησε όταν οι celebs ξεκίνησαν να επιδεικνύουν Louboutins με μυτερά μεταλλικά σχέδια, όμως έφτασε να γίνει πρωτοσέλιδο όταν η Kim Kardashian και διάφοροι άλλοι μεθυσμένοι τριτοκλασάτοι αστέρες υπέφεραν από τραυματισμούς στην πίστα φορώντας αυτά τα πράγματα. Πλέον το trend έχει γίνει mainstream, και πραγματικά δεν σώζεσαι όση προσοχή κι αν δείξεις όταν διασκεδάζεις κάπου έξω. Εάν «συναντηθείς» με ένα από αυτά τα κακά «παιδιά», θα περάσεις το υπόλοιπο της βραδιάς στα επείγοντα περιστατικά.

Το επισφαλές βραβείο αυτής της χρονιάς πρέπει να πάει στο απαίσιο μισοξυρισμένο κούρεμα του κεφαλιού. Οι έντονα βαμμένες μπούκλες και οι μπλε-γκρι χαίτες της γιαγιάς, δεν κερδίζουν ούτε δεύτερη ματιά. Εμπνευσμένο από τα grebo συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90, όπως οι Carter USM και οι Pop Will Eat Itself, τα ασύμμετρα ξυρισμένα μαλλιά ήταν της μόδας ξανά για περίπου πέντε λεπτά το 2010. Πλέον έχει γίνει must για celebs που ψάχνουν απεγνωσμένα για λίγο «street cred», από την Cher Lloyd και την Miley Cyrus, μέχρι την Ke$ha και την Avril Lavigne. Το ίδιο δύσκολο να απαλλαγείς απ’ αυτό όσο είναι να το αφήσεις να μεγαλώσει, αυτό είναι ένα trend που απλώς αρνείται να πεθάνει.

Το «ειρωνικό» στυλ στα γυαλιά οράσεως δεν αποτελεί κάτι καινούργιο. Οι φανατικοί trendies γίνονται θέαμα φορώντας εδώ και χρόνια μη συνταγογραφημένα γυαλιά, που συνήθως τα συνδύαζαν με μία κάμερα Lomography και οτιδήποτε από το American Apparel. Όμως το trend πήρε μία τραγική τροπή το 2012, με τρισδιάστατου στυλ σκελετούς χωρίς φακούς, αποτελώντας το αξεσουάρ του hipster της εποχής.
Αυτό το δίχως σημασία trend της μόδας, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τα σούπερ cool Harajuku κορίτσια του Τόκιο όταν υιοθέτησαν τους δίχως φακούς σκελετούς για να σταματήσουν τις εξωφρενικά μακριές βλεφαρίδες τους από το να βρίσκουν επάνω στα τζάμια, έχει δυστυχώς εξαπλωθεί παγκοσμίως. Σας παρακαλούμε. Κάντε το να σταματήσει.


Πρέπει να κατηγορήσουμε τρεις «τελειωμένους» Νορβηγούς γι’ αυτό. Οι τύποι πίσω από το original 'OnePiece' σκέφτηκαν την ιδέα ένα τεμπέλικο Κυριακάτικο πρωινό του 2007. Γρήγορα μπροστά στο 2012 τώρα και οι παιδικές φόρμες για μεγάλους μοιάζουν να βρίσκονται παντού, και να τις φοράνε όλοι, ακόμα και σχεδιαστές όπως η Stella McCartney. Υπέροχες για να ξεκουράζεσαι σπίτι, είναι πολύ άνετες, όμως το να φοράς μία κιτς ολόσωμη φόρμα εκτός σπιτιού είναι ένα έγκλημα της μόδας, επικών διαστάσεων.[msn]