20121127

Περικλής Στεργιανούδης: Διάσημοι gay με ρώτησαν πόσα θέλω για να κάνουμε έρωτα. Οι εμπειρίες που είχα ήταν αηδιαστικές.."

Είναι νέος, πασίγνωστος και ιδιαίτερα γοητευτικός τραγουδιστής.
Μίλησε μετά από πολύ καιρό σε εβομαδιαίο περιοδικό και μας άφησε άφωνους με όλα όσα είπε. Αποκαλύπτει πως του έκαναν πρόταση διάσημοι gay...για να κάνει έρωτα μαζί τους, δηλώνει πως σιχάθηκε τα μπουζουξίδικα, θεωρεί τρους τραγουδιστές-πλην του Νταλάρα- “τραγουδιστάκια” και παραδέχεται πως δεν δίνει δεκάρα για όσα λένε για εκείνος. 

Ο Περικλής Στεργιανούδης, νικητής του τελευταίου Fame Story, που προβλήθηκε στην Ελλάδα μίλησε με σκληρή γλώσσα για όλους και για όλα στον Γιάννη Βίτσα και στο Super Tv.

Γιατί έχεις σταματήσει να τραγουδάς;
Ήμουν δύο χρόνια στην Αυστραλία και γύρισα πρόσφατα. Τραγουδούσα σε ένα μαγαζί. Οι εμπειρίες που είχα στην Ελλάδα ήταν αηδιαστικές. Σιχάθηκα τα μπουζουξίδικα. Κλείνεις για εξευτελιστικές τιμές, σου δίνουν τα μισά χρήματα -αν τα δώσουν-, δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός. Σε θεωρούν σκουπίδι, αυτοί που είναι σκουπίδια.

Λες ωμά τα πράγματα…
Ή θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ή θα λέμε τα πράγματα όπως είναι. Υπάρχει ένα σύστημα που ωφελεί μερικούς τραγουδιστές. Δεν έχω πρόβλημα, γιατί προσωπικά δεν θεωρώ τη δουλειά του τραγουδιστή ιδιαίτερη. Κάποτε που κονομούσαν χιλιάρικα τη βραδιά έλεγα «Μπράβο τους!».


Όταν βγήκες από το «Fame Story», πολλοί προσπάθησαν να περάσουν ότι δεν έχεις τα προσόντα να μείνεις στον χώρο…
Υπήρχε και ένα άλφα δίκιο από την πλευρά τους, γιατί εγώ δεν είχα καμία σχέση με το τραγούδι. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς σε μία πίστα που έχει τόσα φώτα, κόσμο, κριτική επιτροπή… Δεν ήμουν καθόλου έμπειρος τραγουδιστής.


Δεν σε πόνεσαν, θύμωσαν, πλήγωσαν, όσα λέγονταν;
Καθόλου! Γελάω. Εκτός από δύο-τρεις εξαιρέσεις, όλους τους άλλους δεν τους θεωρώ τραγουδιστές. Για εμένα προσωπικά, στην Ελλάδα τραγουδιστής είναι ο Νταλάρας! Όλοι οι άλλοι είναι τραγουδιστάκια.


Δεν θεωρείς καλή τραγουδίστρια τη Βανδή, την Κοκκίνου;
Καλή τραγουδίστρια θεωρώ τη Μαράια Κάρεϊ.


Πολλοί μπορούν να πουν ότι τα λες για να προκαλέσεις…
Δεν δίνω δεκάρα! Δεν έχω κανένα όφελος. Λέω αυτό που πιστεύω. Απλά το κοινό τουλάχιστον τότε (τώρα δεν πιστεύω, γιατί έχει σοβαρά προβλήματα) είχε θεοποιήσει πέντε-δέκα άτομα που… και καλά τραγουδάνε. Δηλαδή κάνουν κάτι ιδιαίτερο; Τι είναι ο τραγουδιστής; Τίποτα! Ένας χειρουργός ανοιχτής καρδιάς για εμένα προσωπικά είναι άξιος επαίνου, όχι ένας τραγουδιστής. Εκτός αν έχει θεϊκό ταλέντο, όπως είχε ο Παβαρότι. Αυτός, ναι, είναι τραγουδιστής!

Ένιωσες ότι δεν σε σεβάστηκαν; Και το ρωτώ γιατί δέχθηκες πολύ έντονη δημοσιότητα μετά το «Fame Story»…
Είχα έντονη δημοσιότητα, όχι επειδή ήθελα να έρθει, αλλά επειδή το στιλ μου άρεσε στον κόσμο. Αναγκαστικά επειδή πουλούσε ασχολήθηκαν λίγο μαζί μου μετά το «Fame Story». Δεν ήταν επιλογή τους. Αυτό, όπως ξέρεις, κάποια στιγμή ξεφουσκώνει, και αν δεν θέλουν να σε προωθήσουν, τελειώνουν τα πάντα.

Σου είπαν ποτέ «Aν έρθεις μαζί μου, θα κάνεις καριέρα»;
Δεν μου είπαν ατάκα τύπου «Αν έρθεις μαζί μου, θα κάνεις καριέρα». Αυτό το απαξιώ. Το θεωρώ γελοίο. Μου την έπεσαν διάσημοι gay και μου είπαν: «Πόσα ζητάτε να κάνουμε έρωτα;». Τους απάντησα «Αν γίνει και ο Περικλής gay, μετά θα χαθεί ο όλος ο πλανήτης»!


Εννοείς ότι σου ζήτησαν πληρωμένο έρωτα;
Με ρώτησαν πόσα θέλω. Προσπαθούν να σε δελεάσουν με το χρήμα, και υπάρχουν πολλοί -συνήθως Αλβανοί- που υποκύπτουν.

Πώς αντέδρασες;
Έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Γιατί εγώ είμαι κλασικός τύπος ακόμα με τη χωρίστρα μου. Δεν ξεφεύγω. Τους έλεγα «Εγώ, παιδιά, είμαι άνδρας» και μετά ήρθε η ατάκα «Οι πραγματικοί άνδρες πάνε με τους άνδρες». Τι να απαντήσεις σ’ αυτό το θέμα! Και μόνο με τη σκέψη κάνω εμετό. Τώρα πια αυτό είναι της μόδας στην Ελλάδα, απ’ ό,τι κατάλαβα.

Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον σου από εδώ και πέρα;
Να είμαι υγιής στο σώμα και στο μυαλό, και από εκεί και πέρα θέλω να κάνω ακόμα πολλά ταξίδια. Σύντομα θα φύγω με τρεις φίλους μου. Θα πάμε Γερμανία και από εκεί όλο τον χειμώνα μέχρι το Πάσχα στην Ταϊλάνδη. Τι να κάνω εδώ; Να πληρώνω πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταίνομαι και να λέω ότι είμαι στην Ελλάδα; Να μου λείπει… [entertv]