20121114

7 βήματα για να γίνει η σχέση σου ιδανική


Yπάρχουν κάποια μοτίβα και συμπεριφορές που καλό είναι να ακολουθήσεις, να θέλεις η αγάπη και η σχέση σας να κρατήσει για πάντα. 

1. Αποδέξου πως η σχέση δεν θα είναι πάντα χαρούλες και αρκουδάκια:

Η σχέση που έχει πιθανότητες να διαρκέσει στο χρόνο, είναι εκείνη που εκτός από αγάπη , υπάρχει και κατανόηση. Όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας.

Αν τον βλέπεις σκεπτικό και τον πρήζεις γιατί είναι έτσι αφού τον έχεις συνηθίσει μες την τρελή χαρά, δεν θα κάνεις τα πράγματα εύκολα. Αντίθετα, μπορείς να του πεις πως ότι κι αν τον απασχολεί, είσαι εκεί και όταν νιώσει έτοιμος μπορείτε να το συζητήσετε και να το λύσετε.

2. Οι καυγάδες τελειώνουν μέσα από διάλογο:
Όσο κι αν αγαπάς έναν άνθρωπο, δεν μπορείς να θέτεις την σωματική και πνευματική σου ακεραιότητα σε κίνδυνο. Καυγάδες που τελειώνουν με εκατέρωθεν απειλές, εκσφενδονισμό αντικειμένων και έναν από τους δύο να εγκαταλείπει την μάχη για ανεφοδιασμό σε κάποιο μπαρ, όλα αυτά δείχνουν πως κάτι πηγαίνει στραβά στη σχέση σας.

Οι ιδανική σχέση, μπορεί να περιλαμβάνει καυγαδάκια, όμως αυτά δεν πληγώνουν τόσο τα δύο μέλη της αλλά γίνονται για να πάει μπροστά ο δεσμός. Aν σκοτώνεστε από τώρα, τι θα γίνει όταν σας κυκλώσουν οι ευθύνες και ο χρόνος φέρει την φθορά του;

3.Η εμπιστοσύνη πάνω από όλα:

Έχεις υπάρξει σε σχέσεις που αν και ποτέ δεν ήσουν ζηλιάρα, κάτι μαγικό σε ωθούσε να ψαχουλέψεις το κινητό του, να κατασκοπεύσεις το λογαριασμό του στο Facebook, να κρυφακούσεις τα τηλεφωνήματά του.

Ακόμα κι αν εκείνος είναι τύπος και υπογραμμός, αξίζει να αναρωτηθείς γιατί έχεις πάντα τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. Είναι ο τρόπος που φέρεται, είναι το παρελθόν του (σου έχει πει ότι έχει απατήσει τις προηγούμενες σχέσεις του), είναι αυτό το κάτι περίεργο που δεν σου κολλάει, ότι κι αν είναι μια σχέση ιδανική δεν μπορεί να γίνει αν η ζήλεια είναι τόσο μεγάλη!

4. Να είσαι ο εαυτός σου 

Για να γίνει η σχέση σου ιδανική και να αντέξει στον χρόνο, πρέπει να είσαι σίγουρη πως το πρόσωπο που δείχνεις, είναι το αληθινό σου!

Πολλές φορές, ειδικά στο ξεκίνημα μας σχέσης, προσπαθούμε να δείχνουμε τον καλό μας εαυτό, να φερόμαστε έτσι όπως πιστεύουμε πως θα ήθελε ο άλλος. Αν αλλοιώσεις όμως πολύ τον πραγματικό εαυτό σου, μην είσαι σίγουρη πως ο αγαπημένος σου δεν θα αγαπήσει την άλλη, εκείνη την ιδανική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να προσποιείσαι μια ζωή πως είσαι κάτι άλλο. Κάποια στιγμή θα βγει ο εαυτός σου και άντε τότε να πείσεις τον καλό σου πως έτσι ήσουν πάντα.

5. Θέλεις να βλέπεις τον αγαπημένο σου μόνο ευτυχισμένο

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι όταν σε έχει εκνευρίσει πολύ, δεν θέλεις να τον δεις να υποφέρει ή να εύχεσαι κάτι τέτοιο. Κάποιοι λένε πως η μεγάλη αγάπη δεν απέχει πολύ από το μεγάλο μίσος αλλά δεν μην αυταπατάσαι: δεν βρίσκεται και τόσο κοντά.

Στο ίδιο μοτίβο, είναι σαφές πως δεν πρέπει να τον περιμένεις στην γωνία για να του την πεις για ό,τι κάνει στραβά. Βοήθησέ τον να γίνει καλύτερος αλλά μην περιμένεις να καλυτερεύσει μέσα από μπηχτές και σπόντες.

6. Η σχέση δεν σου ρουφάει ενέργεια:

Εκτός από τη σχέση σου, υπάρχουν κι άλλα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσεις ενέργεια καθημερινά όπως η δουλειά σου, οι φίλες σου, η οικογένειά σου, ο ίδιος ο εαυτός σου.

Αν βλέπεις πως έχεις μια σχέση που πάντα κάτι ζητάει, εκείνος πάντα δεν είναι αρκετά ευχαριστημένος, εσύ πάλι δεν είσαι ποτέ αρκετά χαρούμενη, ε κάτι πάει στραβά. Η σχέση η καλή, πρέπει να σε γεμίζει ενέργεια, να φουντώνεις, να έχεις όρεξη να κάνεις με αγάπη και όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή σου και οι μπαταρίες να αποφορτίζονται μόνο, από το πολύ σεξ!

7. Μπορεί να παίρνεις τις αποφάσεις που θέλεις για τον εαυτό σου: 

Σε πολλές σχέσεις, ο ένας σύντροφος ευνουχίζει ουσιαστικά τον άλλο. Είτε είναι εκείνος ως ξερόλας που δεν σε αφήνει να αποφασίσεις τι θα φορέσεις. Είτε είσαι εσύ που φέρεσαι χειρότερα από τη μαμά του.

Η σχέση πρέπει να στηρίζεται στην ισότητα και των δύο μελών της και στην ελευθερία που έχουν να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. Σίγουρα, ο ένας πρέπει να ακούει την άποψη του άλλου αλλά όχι και να την επιβάλλει.

www.tragico.com