20121011

Νέα υπηρεσία για το Facebook

Μέσω μιας νέας υπηρεσίας το Facebook σύντομα θα ενθαρρύνει τους χρήστες του να δημιουργήσουν συλλογές...
με τα αγαπημένα τους προϊόντα αλλά και να πραγματοποιούν αγορές.

Με τα «Collections», οι έμποροι που διαθέτουν brand pages στο κοινωνικό δίκτυο θα μπορούν να προσθέτουν ετικέτες «Want» ή «Collect» σε posts σχετικά με αυτά. Αντίστοιχα οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετούν τα προϊόντα αυτά στην προσωπική τους «συλλογή» την οποία βέβαια θα μπορούν να μοιραστεί με τους φίλους του.

Σύντομα μάλιστα κάποιοι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν κάποια από τα προϊόντα αυτά. «Οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν συλλογές με τα πράγματα που τους ενδιαφέρουν και να τις μοιράζονται με τους φίλους τους» αναφέρει δήλωση του κοινωνικού δικτύου. «Μπορούν να κάνουν κλικ και να αγοράσουν τα προϊόντα αυτά μέσω του Facebook».

Οι αγορές προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες μέσω του κοινωνικού δικτύου αλλά μέσω link στα οποία θα παραπέμπονται. Η ενσωμάτωση προϊόντων σε συλλογή, την οποία θα μπορούν μάλιστα να δημοσιεύουν στον τοίχο τους και να μοιράζονται με άλλους χρήστες θυμίζει αρκετά το κοινωνικό δίκτυο Pinterest, στο οποίο οι χρήστες κατηγοριοποιούν σε συλλογές φωτογραφίες από αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.

Προς το παρόν τα Collections βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο, με το Facebook να δοκιμάζει ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές εκδόσεις των Collections. Δεν είναι ακόμα γνωστό ποια θα είναι η τελική έκδοση του νέου χαρακτηριστικού και πότε θα γίνει και επίσημα διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες. [techit.gr]