20121021

Σκότωνε αρπακτικά για να τα χρησιμοποιεί ως σκιάχτρα!


Γεράκια για σκιάχτρα τα οποία σκότωνε πρώτα χρησιμοποιούσε ένας κάτοικος της περιοχής Καστελίου του δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται στο zoosos.gr, o συγκεκριμένος κάτοικος, "μετά από ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Κρήτης διαπιστώθηκε ότι είχε αιχμαλωτίσει παράνομα ένα γεράκι, το οποίο θα σκότωνε για να το ταριχεύσει και να το χρησιμοποιήσει ως σκιάχτρο σε κοτέτσι. 

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Δασαρχείο και η Θηροφυλακή ο δράστης συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Χερσονήσου για τα περαιτέρω ενώ το άγριο πτηνό κατασχέθηκε. 

Ο συγκεκριμένος άντρας σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. συνήθιζε να αιχμαλωτίζει νεοσσούς. Τους εξέτρεφε κάτω από άθλιες συνθήκες και στη συνέχεια τους σκότωνε για να χρησιμοποιήσει τα βαλσαμωμένα πτώματα ως σκιάχτρα. Τα οποία στη συνέχεια μοίραζε σε άλλους για να τα βάλουν σε κοτέτσια. Ενδεχομένως και να τα πουλούσε, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί στο δικαστήριο." 

Εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. η Γεωργία Στεφανάκη τονίζει «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον δασοφύλακα Γιώργο Δανελάκη και τον θηροφύλακα Σπύρο Νυστικάκη για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων" 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι "σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα συνεχίσουμε να προβαίνουμε στη κατάσχεση ζώων και πουλιών της άγριας πανίδας που ζουν υπό αιχμαλωσία ακόμα και αν πρόκειται για ταριχευμένα πτώματα. 

Και τα βαλσαμωμένα θα κατάσχονται και θα σχηματίζεται δικογραφία με μηνυτήρια αναφορά από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για την απόδοση ευθυνών»." [zoosos.gr]