20120926

Alesund, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στο Βορρά!


To Alesund είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Møre og Romsdal της δυτικής Νορβηγίας,.... μεταξύ των πόλεων Bergen και Trondheim, ένα μικρό έργο τέχνης Art Nouveau αρχιτεκτονικής και μία από τις πιο «φωτογενείς» πόλεις του Βορρά.
Perierga.gr - Alesund

Χτισμένη σε μια σειρά νησιών που απλώνονται στον Ατλαντικό, το Alesund αποτελεί σπουδαίο λιμάνι, ενώ οι περίπου 40.000 κάτοικοι ασχολούνται ως επί το πλείστον με την αλιεία και τον τουρισμό.
Perierga.gr - Alesund

Αν και η ιστορία της δημοφιλούς αυτής τουριστικής περιοχής της Νορβηγίας χρονολογείται από την περίοδο των Βίκινγκς, η αρχιτεκτονική σε ολόκληρη την πόλη έχει αποκτήσει ένα πιο σύγχρονο art nouveau στιλ, το οποίο, μάλιστα, την κάνει να ξεχωρίζει.
Perierga.gr - Alesund

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από μια τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε το 1904 ολόκληρη η πόλη ξαναχτίστηκε με τη βοήθεια πολλών βασιλιάδων που συνήθιζαν να τη χρησιμοποιούν ως τόπο διακοπών τους, μεταξύ των οποίων και ο Kaiser Wilhelm ΙΙ της Γερμανίας.
Perierga.gr - Alesund

Στα must της πόλης είναι το «Ιστορικό Μουσείο», όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά πώς ήταν η πόλη πριν και μετά την πυρκαγιά αλλά και το περίφημο ενυδρείο «Atlanterhavsparken», ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης – περισσότερο διαδραστικό θαλάσσιο πάρκο παρά τυπικό ενυδρείο.
Perierga.gr - Alesund

Αυτό, όμως, που δεν παύει να γοητεύει τους επισκέπτες είναι οι εικόνες από την παλιά πόλη, τα πολύχρωμα κτίρια, τα παραδοσιακά καταστήματα αλλά και τα γραφικά δρομάκια που συνθέτουν ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα «σκηνικά» του Βορρά.[perierga.gr]
Perierga.gr - Alesund
Perierga.gr - Alesund
Perierga.gr - Alesund