20120813

«Εξωτικό» ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!

Στην πόλη Ealing, δυτικά του Λονδίνου, οι κάτοικοι αντίκρισαν πριν από μερικές ημέρες ένα παράξενο θέαμα:
Ένα ροζ περιστέρι εμφανίστηκε ανάμεσα στα υπόλοιπα, που συνηθίζουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία όλες τις ώρες της ημέρας. Η αιτία, μάλιστα, του χρωματισμού των φτερών παραμένει ένα μυστήριο. «Θα μπορούσε να έχει βουτήξει κατά λάθος σε χρωματισμένο νερό, κάποιος να το έχει χρωματίσει ηθελημένα ή το ροζ χρώμα να οφείλεται σε κάποια αλλαγή στη διατροφή του», λένε οι ειδικοί.
perierga.gr - "Εξωτικό" ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!
Στην ουσία πρόκειται για ένα ανοιχτόχρωμο περιστέρι, τα φτερά του οποίου έχουν αποκτήσει ροζ χρώμα για κάποιο άγνωστο λόγο, γεγονός που έτσι ή αλλιώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, δίνοντας την ευκαιρία στο πτηνό να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές. Η εμφάνιση του «εξωτικού» περιστεριού έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους κατοίκους στο Ealing, οι οποίοι έσπευσαν να το απαθανατίσουν, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο».
perierga.gr - "Εξωτικό" ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος περιστεριού, το nesoenas mayeri, το οποίο ενδημεί στο Μαυρίκιο και διαθέτει μέσα στο γκριζωπό φτέρωμά του ορισμένα ροζ φτερά. Η διαφορά είναι ότι από το περιστέρι του Ealing απουσιάζουν εξ ολοκλήρου τα γρι φτερά! Ο εμπειρογνώμονας πτηνών κ. Tim Webb από το RSPB (Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κλασικό περιστέρι και λέει σχετικά:
perierga.gr - "Εξωτικό" ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!
«Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο τα φτερά του έγιναν ρόζ. Ίσως η τακτική κατανάλωση τροφίμων με υψηλά επίπεδα βήτα καροτίνης και κανθαξανθίνης -αβλαβείς φυσικές χρωστικές τροφίμων- θα μπορούσε να αλλάξει το χρώμα των φτερών του».[perierga]

perierga.gr - "Εξωτικό" ροζ περιστέρι κλέβει τα βλέμματα!