20120813

Κλοπές στις παραλίες - Τι πρέπει να προσέχουμε

Αλωνίζουν, όπως κάθε καλοκαίρι, οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την πρόσκαιρη απουσία των πολιτών για μια βουτιά στη θάλασσα και...
"λεηλατούν" τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Ενόψει της μεγάλης εξόδου του 15Αύγουστου, διαβάστε παρακάτω μερικά tips, για να μην σας βγει η βουτιά... ξινή!!! Ο γενικός κανόνα είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα...

1. Μη φέρνετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας που μπορεί να... προσελκύσουν τους επίδοξους κακοποιούς. Μαζί σας να έχετε μόνο τα απαραίτητα.

2. Μην έχετε όλα σας τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα. Αν συνοδεύεστε από οικογένεια ή φίλους, συμφωνήστε να φέρει ο καθένας από κάτι.

3. Στο αυτοκίνητό σας μην αφήνετε σε εμφανές σημείο τσάντες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

4. Μη χαλαρώνετε από την καλοκαιρινή ραστώνη αφήνοντας για παράδειγμα μισάνοιχτο το παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Συνεχίστε να παίρνετε μαζί σας την αποσπώμενη πρόσοψη από το ραδιο-cd του ΙΧ σας.

5. Καλύτερο είναι να αφήνετε το αυτοκίνητό σας κάπου όπου θα μπορούσατε να έχετε οπτική επαφή. Σε τακτά διαστήματα, καλό είναι να πηγαίνει κάποιος να ελέγχει, ώστε αν κάποιος το παρακολουθεί να φοβηθεί.

6. Στην παραλία, καλό είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα.

7. Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου.

8. Ακόμη και αν αποφασίσετε να βουτήξετε όλοι μαζί, κάποιος ας έχει πάντα τη ματιά του στις τσάντες σας στην πλαζ.

9. Όταν αγοράζετε καφέ ή αναψυκτικό από παρακείμενο κατάστημα, καλό θα ήταν να μη φαίνεται ότι έχετε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας. Ένα μικρό πορτοφολάκι με ψιλά -χωρίς χαρτιά και ταυτότητες- είναι η καλύτερη λύση.

10. Μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προσφέρονται να φυλάξουν τα πράγματά σας όσο λείπετε. Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι από τους μικροεγκληματίες παριστάνουν τους λουόμενους προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.[tromaktiko]