20140426

Κρήτη: Παράνομο εμπόριο… 22 υποψηφίων προς 60.000 ευρώ

Η απίστευτη αυτή είδηση ανέβηκε στο κρητικό site Flashnews. Αντί άλλου σχολιασμού σας την παραθέτουμε όπως την έγραψε η κρητική ιστοσελίδα.




Γράφει λοιπόν το Flashnews. :
Απίστευτο κι όμως αληθινό..
Εμπόριο υποψηφίων συμβούλων φαίνεται πως κάνουν κάποιοι, λίγο πριν το κλείσιμο των συνδυασμών και την κατάθεση τους στο πρωτοδικείο.
Μεσάζοντες ζητούν επιτακτικά αλλά με ευγένεια, το ποσό των 60.000€ για να πουλήσουν στην κυριολεξία την «πραμάτεια τους».
Η διαπραγμάτευση αφορά σε 22 υποψηφίους και έγινε απ’ ευθείας με τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Η ταρίφα και η επιχείρηση που έστησαν επιτήδειοι κομματάρχες σε μεγάλο Δήμο της ενδοχώρας του Νησιού μας ξεπερνά τα όρια της φαντασίας για τους ανυποψίαστους πολίτες, όταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, υπεράνω πάσης υποψίας από τους συνδημότες τους, εμπορεύονται και παζαρεύουν την συμμετοχή υποψηφίων έναντι υψηλής αμοιβής που μόνο σε κινηματογραφική ταινία κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθήσει.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι φτάνουν κάποιοι σε αυτές τις εκλογές, λίγες μόνο μέρες πριν από την κάλπη εκμεταλλευόμενοι της ρευστή κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους αντίπαλους συνδυασμούς και την κακή οικονομική συγκυρία.
Ο ίδιος μάλιστα ο «πωλητής» κάνει έκπτωση στον συγκεκριμένο επικεφαλής, στον οποίο προσφέρει την «υψηλή του» υπηρεσία, έναντι του εκλογικού του αντιπάλου από τον οποίο ζητούν περίπου 20.000€ επιπλέον!
Τα ποσά που ζητούνται είναι μαμούθ για την οικονομική συγκυρία και καταδεικνύουν το βάθος της σαπίλας της Ελληνικής κοινωνίας που μέσα στην κρίση της αναζητά την οικονομική της Ανάσταση και την πολιτιστική της ανάπτυξη με τον πλέον βρώμικο και αξιόποινο τρόπο.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, πιθανότατα μετά τις εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εμπλεκόμενους στην ποινικά κολάσιμη αυτή υπόθεση.
Θα πρέπει επιπλέον να αποσαφηνιστεί αν οι υποψήφιοι που κατευθύνονται προς το ένα ή το άλλο ψηφοδέλτιο ως πρόβατα, γνωρίζουν το τίμημα που ζητάνε για την πώληση τους και αν κάνει να λαμβάνουν μερτικό από τους πατρόνες τους ή η αγοραπωλησία έγινε χωρίς οι ίδιοι να πάρουν μυρωδιά και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με τον πακτωλό των χρημάτων να το αποκομίζουν όσοι κάνουν τις διαπραγματεύσεις.
Οι ίδιοι θέλησαν να εμπλέξουν και πολιτικό γραφείο όπως πληροφορηθήκαμε χωρίς αυτό να έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί. Ο προπομπός τους, έριξε το δόλωμα έναντι μικρότερης αμοιβής για να ακολουθήσει η εξέλιξη όπως σας την περιγράψαμε και όπως αυτή προκύπτει από τις πληροφορίες του ρεπορτάζ.
Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει σάλο και εξωδικαστικά, αφού δεν μιλάμε για μια απλή στήριξη με το αζημίωτο, αλλά για πραγματικό εμπόριο ανθρώπων.