20140315

Στο εδώλιο 53χρονη που ανάγκαζε την κόρη της από 14 ετών να «πηγαίνει» με άνδρες!

Κατηγορούμενη για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης κόρης της πριν από πέντε χρόνια στην Κάρπαθο κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 53χρονη μητέρα, αλλά και ο 63χρονος...
ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στο οποίο εργαζότανε καθώς και ένας 40χρονος κάτοικος του νησιού.
Ο τελευταίος φέρεται ως το άτομο που εισήλθε σε εξώγαμη συνουσία με την ανήλικη καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά τη καταγγελία που έκανε η ίδια η 17χρονη -τότε- κοπέλα στους αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου στις 19 Ιανουαρίου 2009 στις 11 το βράδυ και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι τρεις φερόμενοι ως δράστες.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 53χρονη διέμενε τα τελευταία χρόνια μαζί με τον πρώην σύζυγό της στα Χανιά και μόλις τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν την σύλληψή της είχε μεταβεί στη Κάρπαθο όπου και έπιασε δουλειά στο κέντρο διασκέδασης του 63χρονου ως σερβιτόρα.
Όπως κατήγγειλε η ανήλικη, η μητέρα της την κακοποιούσε και την ανάγκαζε να «πηγαίνει» με άνδρες από το καλοκαίρι του 2007 όταν δηλαδή η ίδια ήταν μόλις 14 ετών!
Μετά τη σύλληψη της μητέρας και των δύο ανδρών σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για: μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση αλλότριας ακολασίας και ασέλγεια με ανήλικη έναντι αμοιβής, ενώ ακολούθως μετά τη κατάθεση της ανήλικης ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τον 63χρονο για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση.
Αιτία για την επιπλέον συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε για τον 63χρονο, αποτέλεσαν τα όσα δήλωσε ενώπιον του ανακριτή η 17χρονη κοπέλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη άλλαξε τα όσα στις δύο προηγούμενες καταθέσεις της είχε δηλώσει, ισχυριζόμενη πως ο 63χρονος ήταν αυτός που της… «έβρισκε» πελάτες έναντι αμοιβής, ενώ και ο ίδιος τη θώπευε κατά διαστήματα.
Η ίδια είπε πως εκτός από τον 40χρονο είχε συνουσία και με άλλα δύο άτομα, τα ονόματα των οποίων δεν θυμάται αλλά ούτε και το χρονικό διάστημα που έγινε αυτό, παρά μόνο τα όσα συνέβησαν με τον 40χρονο.
Από τη πρώτη στιγμή πάντως οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ ειδικά ο 63χρονος με δήλωση που είχε κάνει τόνισε πως ήθελε απλώς να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο του, ενώ ξεκαθάρισε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά όλων αυτών που έγιναν η αιτία να διασυρθεί το όνομα του αλλά και να εγκλειστεί!
Πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Στέλιος Κιουρτζής είχαν ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ειδικό ψυχίατρο για την ανήλικη, καθώς υπάρχουν όπως τονίζουν και οι πελάτες τους, ενδείξεις πως πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα.
Μετά τις απολογίες τους η 53χρονη μητέρα και ο 63χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για να αφεθούν ελεύθεροι λίγο καιρό αργότερα η μεν πρώτη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου και με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο 63χρονος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και με τους όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σε ό,τι αφορά τον 40χρονο είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με το περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.