20140127

Ο 23χρονος που «πέταξε» 3 δισ. στα μούτρα του Ζούκερμπεργκ!

Λίγοι τον γνωρίζουν αν και η εφαρμογή του κάνει -παγκοσμίως- πάταγο! Χάρη στον Μάρκ Ζούκερμπεργκ, όμως, τον έχει μάθει όλη η υφήλιος!
 
Ο λόγος για τον 23χρονο Έβαν Σπίγκελ, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο νεαρός που… πέταξε στα μούτρα του ιδρυτή του Facebook 3 δισ. δολάρια, αφήνοντας τον στα κρύα του λουτρού!
 
Ο Σπίγκελ απέρριψε την πρόταση του mr. Facebook για εξαγορά της δημοφιλέστατης εφαρμογής του, Snapchat, δίχως δεύτερη σκέψη! Η συγκεκριμένη εφαρμογή κάνει θραύση στους νέους καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν φωτογραφίες που διαγράφονται αυτομάτως έπειτα από δέκα δευτερόλεπτα. Πολλοί, μάλιστα, εκμεταλλεύονται αυτή τη δυνατότητα για να ανταλλάσουν φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου!
 
Ποιος είναι ο 23χρονος Έβαν Σπίγκελ
 
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, μεγαλώνοντας ως γιος δύο επιτυχημένων δικηγόρων μέσα στα πλούτη, η αυτοπεποίθησή του είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη. Η μητέρα του, Μελίσα -η νεαρότερη γυναίκα που έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ- παραιτήθηκε από την εταιρεία που εργαζόταν για να αφοσιωθεί στη μητρότητα, ενώ ο πατέρας του είχε την οικονομική δυνατότητα να παρέχει στην οικογένεια ένα παλάτι, αλλά και να στείλει στα παιδιά του στα καλύτερα σχολεία και σε διακοπές στην Ευρώπη.
 
Το προνομιούχο περιβάλλον δεν «υπνώτισε» τις φιλοδοξίες του Σπίγκελ. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 15 του παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και όταν τελείωνε γυρνούσε στις επιχειρήσεις της γειτονιάς αναζητώντας πελάτες για τις διαφημίσεις που τους σχεδίαζε ο ίδιος.
 
Στα 17 του ο Σπίγκελ έγραψε επιστολή στον πατέρα του ζητώντας μία BMW 550i, αξίας 55.000 ευρώ. «Τα αυτοκίνητα μου φέρνουν τεράστια χαρά. Είναι τόσο ωραίο να στέκομαι δίπλα σε όλους αυτούς τους πλούσιους αλαζόνες ηλίθιους στο σχολείο μου και να ξέρω ότι μπορώ να οδηγήσω ένα τόσο καλό αυτοκίνητο σαν το δικό τους, χωρίς να πρέπει να συμβιβαστώ. Θα εκτιμούσα ειλικρινά εάν αναγνώριζες την αξία και τους κόπους μου, αγοράζοντάς μου την BMW» του έγραψε. Δυστυχώς για εκείνον, ο πατέρας του δεν πείστηκε. Οχι γιατί ο μεγαλοδικηγόρος αδυνατούσε οικονομικά να καλύψει τις απαιτήσεις του γιου του, αλλά επειδή δεν ήθελε να ικανοποιήσει μία τόσο παράλογη επιθυμία.Η αντίδραση; Ο Εβαν Σπίγκελ «αφαίρεσε» τον πατέρα του από τις οικογενειακές φωτογραφίες, τον έβρισε και μετακόμισε στο σπίτι της μητέρας του, η οποία του έκανε και το χατήρι!
 
Αργότερα μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά παράτησε τις σπουδές του και πήγε στο Κέιπ Τάουν για να διδάξει σε Νοτιοαφρικανούς φοιτητές πώς να ψάχνουν δουλειά. Στο τέλος, ανακάλυψε την έφεσή του στην τεχνολογία.
 
Αρχικά σχεδίασε ένα πρόγραμμα, το Txteb, που έπαιρνε πληροφορίες μέσω ίντερνετ και με SMS τις έστελνε σε Ινδούς που δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Συνέχισε με μία αποτυχημένη ιστοσελίδα και στη συνέχεια ήρθε το Snapchat. Βέβαια ένας εκ των συνιδρυτών, ο Ρέτζι Μπράουν, προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του υποστηρίζοντας πως ήταν δική του ιδέα. Η απάντηση του Σπίγκελ; «Αυτή είναι η ζωή, άδικη. Εγώ έχω υπάρξει πολύ τυχερός στη ζωή μου»