20131129

Αυστραλός δήμαρχος καλεί τον Justin Bieber να… καθαρίσει

Ο δήμαρχος της Χρυσής Ακτής στην ανατολική Αυστραλία κάλεσε τον καναδό τραγουδιστή Justin Bieber να...«πάει να καθαρίσει τα γκράφιτι» με τα οποία λέρωσε τον τοίχο ενός ξενοδοχείου της πόλης.

Ο δήμαρχος Τομ Τέιτ θεωρεί ότι ο 19χρονος άνδρας, είδωλο των εφήβων, «είναι όντως ανόητος» όταν μουντζουρώνει με γκράφιτι τον τοίχο ενός κτιρίου, αναφέρει το ΑΜΠΕ. Μάλιστα έστειλε ένα σετ καθαρισμού στο ξενοδοχείο του Σίδνεϊ όπου διαμένει αυτές τις ημέρες ο Bieber, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Αυστραλία.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είπε πάντως ότι «της αρέσει να έχει ένα έργο τέχνης» του Bieber στον τοίχο του ξενοδοχείου και ότι ο τραγουδιστής είχε ζητήσει την άδεια να ζωγραφίσει. Ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο της Χρυσής Ακτής ζήτησε τη διαγραφή των γκράφιτι καθιστώντας σαφές ότι έχει μηδενική ανοχή στα γκράφιτι. «Αν και είναι σε ιδιωτική περιουσία, εκτίθεται σε δημόσια θέα», διευκρίνισε ο δήμος τονίζοντας ότι αν ο Μπίμπερ δεν χρησιμοποιήσει το δωρεάν σετ καθαρισμού που του έστειλε, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσει το ξενοδοχείο. Διαφορετικά η δημοτική αστυνομία θα επιληφθεί του θέματος.

«Αν ένας κανονικός άνθρωπος το έκανε αυτό, θα τιμωρείτο με 80 έως 100 ώρες παροχής κοινοτικής εργασίας», τόνισε ο δήμαρχος στο τηλεοπτικό δίκτυο Nine Network. «Λοιπόν, έλα και καθάρισε και θα είμαστε ικανοποιημένοι!», δήλωσε απευθυνόμενος στον τραγουδιστή.

«Όλοι μας υπήρξαμε νέοι αλλά εδώ έκανε κάτι πολύ ανόητο», πρόσθεσε ο δήμαρχος στην εφημερίδα Courier-Mail του Μπρισμπέιν. «Aλλά αυτός μπορεί να την εξαγοράσει και του ζητώ να αντιμετωπίζει την Χρυσή Ακτή τόσο καλά, όπως τον αντιμετωπίζουν οι θαυμαστές του».

Ο Bieber σχεδίασε, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, ένα φάντασμα του Πάκμαν και ήρωες κινουμένων σχεδίων τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ύστερα από μια συναυλία στο Μπρισμπέιν.

Φωτογραφίες των γκράφιτι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και ο Τύπος γράφει ότι ο νεαρός τραγουδιστής όπως και το περιβάλλον του δεν πήραν καν μαζί τους ούτε τα δοχεία με τις μπογιές και τα σπρέι, αφήνοντας σε άλλους να καθαρίσουν τη βρωμιά.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Bieber δέχτηκε πολλές επικρίσεις για τα γκράφιτί του στη Βραζιλία. Κατηγορήθηκε ότι ζωγράφισε παρανόμως τον τοίχο ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου στη νότια τουριστική ζώνη του Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με την αστυνομία που άρχισε τη διενέργεια έρευνας.

Η περιοδεία του διάσημου αστέρα στη νότια Αμερική αμαυρώθηκε από πολλά σκάνδαλα, όπως η δίωξη του από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Ρίο όταν προσπάθησε να μπει σε αυτό μαζί με εκδιδόμενες γυναίκες, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.