20121214

«Λύγισε» η Κρήτη πάνω στα δύο φέρετρα (pics)

«Λύγισε» η Κρήτη σήμερα πάνω από τα φέρετρα του Βαγγέλη Κελαράκη και του Δημήτρη Βουρβαχάκη, ...
των ανθρώπων που επί σειρά ετών άπλωναν τα χέρια τους και έσωζαν ανθρώπινες ζωές. 

Το πρωί στο Θραψανό Πεδιάδος έγινε η κηδεία του ικανού διασώστη και προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κρήτης Βαγγέλη Κελαράκη. Τον άνθρωπο που έφυγε ξαφνικά και άγρια, αφήνοντας πίσω του δύο κόρες, τη γυναίκα του, τη μάνα του και την αδερφή του να θρηνούν σπαρακτικά πάνω από το σφραγισμένο του φέρετρο, συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία όλοι του οι συνάδελφοι.

Η μάνα του με μία μόνο λέξη στα χείλη ... παιδί μου! Η γυναίκα του και τα κορίτσια του με τον πόνο του χαμού στα μάτια και οι φίλοι του χαμένοι στην απελπισία.

Σύμφωνα με το Prismanews.gr με δάκρυα στα μάτια διασώστες, σαμαρείτες, γιατροί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, όλο το χωριό, άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο βρέθηκαν δίπλα στο σφραγισμένο φέρετρο του Βαγγέλη λέγοντας το στερνό αντίο.

Θρήνος στο Ρέθυμνο

Αυτή την ώρα γίνεται στην Καρωτή Ρεθύμνου η κηδεία του Δημήτρη Βουρβαχάκη, του ανθρώπου που στήριξε με τη ζωή του το ΕΚΑΒ στην Κρήτη. Δίπλα στο σφραγισμένο φέρετρο του γιατρού βρίσκονται συνεχώς η γυναίκα του με τις δύο του κόρες αλλά και η μάνα του. Καμία τους δεν μπορεί να πιστέψει τη συμφορά που βρήκε τον άνθρωπο τους μέσα σε λίγα λεπτά ... τη φλόγα που τον τύλιξε.

Αυτή την ώρα συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον Δημήτρη στην εκκλησία του χωριού και ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στο νεκροταφείο ενώ στους επικήδειους που προηγήθηκαν όλοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την ικανότητα και την ισχυρή του θέληση, για την αποφασιστικότητα και την αγάπη του στον άνθρωπο και το πιστεύω του στη ζωή.[newsbomb]