20121221

Συγκλονίζει η μικρή Σαρλότ- Ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη δύο πόδια


Αντιμέτωπους με το πραγματικό νόημα...της ζωής μας φέρει η επιθυμία της 5χρονης Σαρλότ από την Οξφόρδη η οποία ζήτησε  δώρο για τα Χριστούγεννα... δύο πόδια. Το κοριτσάκι που έχασε τα πόδια του και τα χέρια του από μια σπάνιας μορφής μηνιγγίτιδα είπε πως το μόνο δώρο που ήθελε για τα Χριστούγεννα είναι τα «δύο ροζ της πόδια».

Φανερά συγκινημένη  με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της μικρής, είπε στην εφημερίδα «Sun»: «Όταν περπάτησε για πρώτη φορά ήταν κάτι το απίστευτο. Αυτά τα πόδια ήταν αυτό που χρειαζόταν. Είναι τόσο άνετα και για πρώτη φορά μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να περπατήσει κανονικά. Μετά από τόσες εγχειρήσεις και τόση ταλαιπωρία η Σαρλότ είναι χαρούμενη. Τώρα δεν την σταματάει κανείς. Νομίζω πως θα περπατάει όλη την ώρα. Είναι φανταστικό» και συνέχισε: «Το ροζ είναι το αγαπημένο της χρώμα οπότε λατρεύει τα καινούρια της πόδια».

Η μικρή προσβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 από μηνιγγίτιδα με αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία και να χάσει τα άκρα της. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί αρχικά της έσωσαν τη ζωή. Πέντε μέρες μετά άρχισαν να μαυρίζουν τα πόδια και τα χέρια και ο ακρωτηριασμός ήταν αναπόφευκτος.
Ανώνυμος δωρητής που έμαθε την ιστορία της μικρής Σαρλότ πρόσφερε τα προσθετικά μέλη αξίας 6.000 λιρών.

«Το να βλέπεις το παιδί σου όρθιο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι κάτι τόσο σπουδαίο. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι χαρούμενα για μας και την Σαρλότ» δίνοντας κουράγιο σε όσους βρίσκονται  στην ίδια θέση αλλά και στους οικείους τους.