20121208

Ετοιμάζονται για απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Σε γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης για την απεργία διαρκείας που έχουν εξαγγείλει από ...
τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, 

αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που εισήγαγε το Υπουργείο Μεταφορών στο πολυνομοσχέδιο σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.
Η μαραθώνια συνάντηση, που είχαν χθες το βράδυ, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το υπουργείο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τις σχετικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι αποτελούν «μνημονιακή υποχρέωση».
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ν. Σταθόπουλος, υπήρξε μια διεξοδική συζήτηση πάνω στα αιτήματά τους, ωστόσο όμως οι ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή και αποτελούν νόμο σαφώς και δεν μπορούν να αναιρεθούν.
«Υπάρχει διάθεση από πλευράς του υπουργείου να βρεθούν λύσεις σε επιμέρους ζητήματα που θέτουν ώστε να διευκολυνθεί ο κλάδος στο σύνολό του». Σήμερα μάλιστα θα τους αποσταλούν και γραπτώς οι θέσεις του υπουργείου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ Πέτρος Σκουληκίδης, δήλωσε ότι η συζήτηση που είχαν με το υπουργείο δεν είχε θετική έκβαση.
«Με την άρση των περιορισμών ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών,πλήττονται ιδιαίτερα 7.000-8.000 μικροί μεταφορείς. Επίσης, πλέον θα μπορούν να ενοικιάζονται αυτοκίνητα ή στόλοι αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως τονάζ, τα οποία θα είναι πολύ δύσκολο να αστυνομευτούν. Με τις ρυθμίσεις αυτές μας τελειώνουν, μας παίρνουν το μεροκάματο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αναμένουν και γραπτώς τις θέσεις του υπουργείου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στις παρακάτω ρυθμίσεις:
-Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.
-Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.