20121213

Φώναζαν σώσε με αλλά κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει...

Αυτόπτης περιγράφει πως πέθαναν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη...
Τις τελευταίες στιγμές του Δ. Β. και του Β. Κ. που βρήκαν τραγικό θάνατο στο τροχαίο που σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της τραγωδίας.

Ανέφερε ότι οι δύο άνδρες ήταν ζωντανοί όταν ανετράπη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και προσπαθούσαν να απεγκλωβιστούν την ώρα που σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις και ξέσπασε η φωτιά που έκανε στάχτη το όχημα, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μου. Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναξαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω. 
Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται αλλά με τις εκρήξεις κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει», ανέφερε συμπληρώνοντας «Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη... Μετά οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια... Αν δεν ήταν η φωτιά θα ζούσαν και οι δυο. Ήταν τόσο δυνατή η έκρηξη που αν ήταν άλλα άτομα κοντά θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα».

Ο αυτόπτης είπε ακόμη ότι και οι δυο είχαν δώσει την ψυχή τους για την υπηρεσία και έπεσαν στο καθήκον. Ο οδηγός του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργείο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρει εκτεταμένα εγκαύματα στα πόδια.