20121103

ΔΕΙΤΕ Γιατί:Λίγο έλειψε να... ξεράσει στον αέρα του «Μες στην καλή χαρά».


Ένα σοκ το έπαθε η Ναταλία Γερμανού μόλις της αποκάλυψαν την προέλευση του πανάκριβου καφέ που έπινε στην εκπομπή της και λίγο έλειψε να... ξεράσει στον αέρα του «Μες στην καλή χαρά». Γιατί;

Οι συνεργάτες της Ναταλίας Γερμανού της πρόσφεραν να δοκιμάσει τον πιο ακριβό καφέ του κόσμου. Δικαιολογημένα, ζήτησε να μάθει γιατί αυτός ο καφές είναι τόσο ακριβός!
Μόλις της αποκάλυψαν το μυστικό της αξίας του, ότι δηλαδή οι κόκκοι συλλέγονται μέσα από κόπρανα ελέφαντα, η παρουσιάστρια κόντεψε να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της…. Και δεν ήθελε να βάλει άλλη γουλιά στο στόμα της!
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΥ ΚΑΦΕ
Οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας τρέφονται μόνο με κόκκους καφέ Arabica που καλλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων και στη συνέχεια… αφοδεύουν.
Το «περιεχόμενο» καθαρίζεται και από αυτούς τους «επεξεργασμένους» πλέον κόκκους καφέ διά της πέψης των ελεφάντων δημιουργείται ένα πανάκριβο και γευστικότατο ρόφημα καφέ που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 50 δολάρια το φλιτζάνι!
Τα ένζυμα στο στομάχι του ελέφαντα διασπούν τις πρωτεΐνες στους κόκκους του καφέ, και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αυτές είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πικρίλας του καφέ, λιγότερη πρωτεΐνη σημαίνει και μειωμένη πικρή γεύση, άρα γευστικότερο αποτέλεσμα.
«Είναι μια πανδαισία από σοκολάτα γάλακτος, καρυδιού και κόκκινων μούρων σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών η αίσθηση που αφήνει η γεύση του καφέ στο στόμα», περιγράφει ο σεφ ενός υπερπολυτελούς resort στην Ταϊλάνδη, όπου έχει την τιμή να προετοιμάζει και να σερβίρει τον εν λόγω καφέ στους πελάτες του.
Η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελέφαντες θα πρέπει να τρώνε περισσότερα από 72 κιλά κόκκους Arabica για να παράγουν μόλις 2,2 κιλά καφέ!
radar.gr