20121007

"Ο πρώην σύντροφός μου με ήθελε νεκρή"


«Ο πρώην σύντροφός μου με ήθελε νεκρή! Προσπάθησε να με κομματιάσει και εν μέρει τα κατάφερε... Ζω από θαύμα...αλλά η χειροβομβίδα που έβαλε στα χέρια μου έχει διαλύσει το σώμα και την ψυχή μου». Η 22χρονη Ελένη σπάει τη σιωπή της και μιλάει στην «Espresso» για την απίστευτη περιπέτειά της.

Πρόκειται για το όμορφο κορίτσι που στις 23 Σεπτεμβρίου του 2011 συγκλόνισε το πανελλήνιο με την τραγική του περιπέτεια. Ξύπνησε και όπως συνήθιζε καθημερινά, πήγε να ανοίξει το κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή των Σεπολίων. Η ίδια λέει για τη σχέση της: «Ολα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2005 όταν γνώρισα τον 27χρονο πρώην σύντροφό μου. Για πέντε ολόκληρα χρόνια έμεινα στο πλάι του και υπέμενα τα πάνδεινα. Ηταν αρκετά οξύθυμος, απότομος, νευρικός και ζηλιάρης. Συχνά μάλιστα έκανε φασαρίες, έχανε τον έλεγχο.

Τον φοβόμουν, ειδικά όταν πάνω στα νεύρα του έσπαγε ακόμη και πράγματα μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Το καλοκαίρι του 2010 δεν άντεξα άλλο και του ζήτησα να χωρίσουμε» λέει και συνεχίζει: «Περίμενα ότι θα αντιδρούσε άσχημα, αλλά ποτέ ότι θα έφτανε στο σημείο να με σκοτώσει. Μετά τον χωρισμό μας έγινε ακόμη πιο οξύθυμος. Για αρκετούς μήνες επιχειρούσε να με πείσει να αλλάξω γνώμη. Ηρθε και μου έκανε ακόμη και επίσημη πρόταση γάμου, αλλά εγώ αρνήθηκα. Στο τέλος με άφησε ήσυχη. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ... Η αδελφή του, η οποία με έπαιρνε στο τηλέφωνο για να μάθει νέα μου, μου είπε ότι σε μια συζήτηση που είχαν ο 27χρονος της είχε εξομολογηθεί ότι “προτιμώ να τη δω νεκρή, παρά με άλλον άνδρα”. Εκτίμησα όμως ότι και αυτά τα λόγια τα είχε πει πάνω στα νεύρα του».

«Πήγα στο μαγαζί μου. Ηταν 8.00 το πρωί, 23 Σεπτεμβρίου. Στην πόρτα ήταν κρεμασμένη μια σακούλα. Την πήρα και είδα ότι είχε μέσα τρία περιοδικά γάμου και ένα κουτί με εκτυπωμένα σχέδια τριαντάφυλλων. Οταν άνοιξα το κουτί βρήκα μέσα ένα αρκουδάκι και νόμισα ότι κάποιος μου το είχε στείλει δώρο. Στα πόδια του όμως είχε μια λαβή (προεξείχε η περόνη). Δεν ήξερα τι ήταν, την τράβηξα και μετά όλα έγιναν μαύρα... Ξύπνησα μετά από μέρες στο νοσοκομείο. Με είχαν για νεκρή και όλοι έκαναν λόγο για θαύμα».