20121012

Φρίκη: Σκότωσε την κοπέλα του με ένα χταπόδι. Την έπνιξε και το έβαλε στο στόμα της

Ανατριχίλα και οργή στην Νότια Κορέα για τον 31χρονο Κιμ ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη φρικτή δολοφονία της κοπέλας του. 
Την έπνιξε και μετά τοποθέτησε το χταπόδι στο στόμα της σε μοτέλ της πόλης Ιντσεόν, δυτικά της Σεούλ. Ο λόγος; Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, η κόρη του μια εβδομάδα πριν τη δολοφονία της, είχε κάνει ασφάλειας ζωής 200 εκατομμυρίων γουόν (139.500 ευρώ) με δικαιούχο τον Κιμ. 

Έτσι, η υπόθεση ξανάνοιξε δύο χρόνια μετά αν και αρχικά ο θάνατος της 24χρονης είχε αποδοθεί σε ασφυξία όταν προσπάθησε να καταπιεί ένα... ζωντανό χταπόδι. Σήμερα ο 31χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 

Την ημέρα που σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, τον Απρίλιο του 2010, το ζευγάρι είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο, αφού πρώτα είχε αγοράσει δύο ζωντανά χταπόδια που θεωρούνται στη Νότια Κορέα ως τοπική σπεσιαλιτέ.

Η κατανάλωσή τους είναι πολύ συνηθισμένη στη χώρα, όμως πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί μοιραία γιατί είναι πιθανόν τα πλοκάμια να φράξουν τον φάρυγγα προκαλώντας ασφυξία. Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε πως συνέβη στην 24χρονη Μουν ο κατηγορούμενος. 

«Η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός με κάποιο ελαφρύ ύφασμα. Το θύμα δεν μπορούσε να μασήσει καλά και είναι αδύνατον να έβαλε, χωρίς να το τεμαχίσει, ολόκληρο το χταπόδι στο στόμα της», ανακοίνωσε το δικαστήριο.[tuned]