20121010

ΒΙΝΤΕΟ: Ο άνθρωπος που «επισκεύασε» μόνος του την καρδιά του

Το σύνδρομο Marfan είναι μία γενετική διαταραχή που αλλοιώνει το συνδετικό ιστό στο ανθρώπινο σώμα και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ...
αφύσικα μακριών άκρων, προβλημάτων όρασης, καθώς και δυσλειτουργιών του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος επιφορτισμένη με τη μεταφορά οξυγονωμένου αίματος από την καρδιά στο κυκλοφορικό σύστημα.


Οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο Marfan συνήθως αναπτύσσουν προβλήματα στην αορτή – λόγου χάρη, υπερδιαστολή – που γίνονται η αιτία για τη δημιουργία ρήξεων που αν δεν προληφθούν είναι θανατηφόρες.


Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο μηχανικός Ταλ Γκόλσγουορθιγνώριζε πως η παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση διόρθωσης του προβλήματος είναι πολύ επικίνδυνη, καθότι εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη, ενώ απαιτείται ειδική μετεγχειρητική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς.


Ο Γκόλσγουορθι φόρεσε λοιπόν τη φόρμα του μηχανικού και αποφάσισε να μηχανευτεί ένα νέο, βελτιωμένο τρόπο θεραπείας της ασθένειάς του και τα κατάφερε. Έκτοτε, από το 2004, η κατάστασή του δεν έχει παρουσιάσει επιπλοκές, πράγμα που τον ώθησε να επιδιώξει τη διεθνή αναγνώριση της μεθόδου του.[
iefimerida]

Πώς θεραπεύτηκε; Δείτε το βίντεο που ακολουθεί…