20120828

Πώς βλέπουν τις εικόνες οι άνθρωποι που έχουν αχρωματοψία

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την εμπνευσμένη ιδέα Ιάπωνα ειδικού
Μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για το γιατί ο Van Gogh ζωγράφιζε έτσι όπως ζωγράφιζε ανέπτυξε ένας Ιάπωνας ειδικός, και τα συμπεράσματά του μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε το έργο του διάσημου ζωγράφου.

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Van Gogh έπασχε από αχρωματοψία και η θεωρία αυτή χρησιμοποιείται για να εξηγήσει το γιατί ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε με τόσο απότομες πινελιές και τόσο ζωντανές αποχρώσεις.

Όταν ο Ιάπωνας Kazunori Asad είδε τα έργα του Van Gogh σε ένα δωμάτιο φωτισμένο έτσι ώστε να μιμείται την αχρωματοψία, ανακάλυψε πως τα έργα τέχνης μετατρέπονταν σε ακόμα πιο ωραία… έργα τέχνης!

Αποφάσισε έτσι να «επαναδημιουργήσει» τα έργα του Van Gogh χρησιμοποιώντας το «φίλτρο» της αχρωματοψίας.

Εκτός του ότι μπορείτε να δείτε πώς μεταμορφώνονται τα έργα του ζωγράφου, μπορείτε να πειραματιστείτε με δικές σας φωτογραφίες στο μπλογκ του Kazunori εδώ.

Δείτε τις φωτογραφίες

Πρώτα είναι η φωτογραφία όπως τη βλέπει ένας άνθρωπος με κανονική όραση και μετά η ίδια εικόνα με το «φίλτρο» της αχρωματοψίας.

Ισλανδία. Λάβα εκτοξεύεται με φόντο το βόρειο σέλας.

Το καρναβάλι του Notting Hill


Στιγμιότυπο από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Έργα του Van Gogh, αριστερά όπως φαίνονται από το μέσο άνθρωπο, δεξιά όπως πιθανώς τα έβλεπε ίδιος ο δημιουργός τους.[newsbeast]