Η παραμυθένια ομορφιά του Βίρτσμπουργκ

Υπέροχα τοπία, μεσαιωνικά κάστρα, πανέμορφα πάρκα και παραδοσιακές μπυραρίες συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της πόλης Βίρτσμπουργκ στη Γερμανία.
Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας και είναι χτισμένο δίπλα στον ποταμό Μέιν. Αποτελεί ένα δημοφιλές πολιτιστικό κέντρο όπου οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.
Η μπαρόκ και ροκοκό αρχιτεκτονική του αναδεικνύεται μέσα από τα κτίρια του όπως το παλάτι Residenz του 18ου αιώνα με τα περίτεχνα δωμάτια.
Τα ανάκτορα του Βίρτσμπουργκ όπως ακόμη ονομάζεται, αποτελούν ένα από τα ομορφότερα μπαρόκ κτίρια στη Γερμανία. Χτίστηκε μεταξύ 1719 και 1744 και μοιάζει σαν να βγήκε από τα παραμύθια.
Στη νότια πτέρυγα του βρίσκεται το μουσείο Martin von Wagner που φιλοξενεί μια υπέροχη συλλογή αρχαιοτήτων και μια γκαλερί.
Ο εντυπωσιακός κήπος γαλλικού στιλ που βρίσκεται στα ανάκτορα εντυπωσιάζει με την μεγάλη τεχνητή λίμνη με τα συντριβάνια και τα περίτεχνα γλυπτά.
Ψηλά πάνω από τον ποταμό Μέιν, δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο Marienberg. Οι κήποι του είναι ιδανικοί για βόλτες καθώς προσφέρουν εκπληκτική θέα πάνω από την παλιά πόλη.
Ο καθεδρικός του Βίρτσμπουργκ είναι ένα υπέροχο κτίριο του 11ου αιώνα και φιλοξενεί πολυάριθμα έργα τέχνης, όπως μιας κολυμπήθρας από το 1279.
Μια άλλη εμβληματική εκκλησία της πόλης είναι η Neumünsterkirche που χτίστηκε το 1719 και εντυπωσιάζει με το μεγαλόπρεπο εσωτερικό της.
Η παλιά γέφυρα της πόλης είναι στολισμένη με μπαρόκ αγάλματα αγίων και οδηγεί τον επισκέπτη από την παλιά πόλη στις περιοχές που βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού Μέιν.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Käppele Würzburg, μια γραφική εκκλησία που χτίστηκε σε στιλ ροκοκό μεταξύ του 1747 και του 1750.
Το πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ ιδρύθηκε το 1402 και είναι διάσημο καθώς 13 από τους απόφοιτους του είναι κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ.

Πληροφορίες

wurzbgerm8

Γερμανία / Βίρτσμπουργκ

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω
Νόμισμα: Ευρώ
wurzbgerm3wurzbgerm2wurzbgerm6wurzbgerm1wurzbgerm7wurzbgerm4
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment