Ο πιο όμορφος σπιτικός κήπος στον κόσμο

Βρίσκεται στην μικρή πίσω αυλή μιας οικογενειακής ιδιοκτησίας στο Wallasall της Αγγλίας και είναι ένας από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο. Ο Four Seasons Garden μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλος όσο άλλοι διάσημοι κήποι στην Αγγλία, αλλά σίγουρα τους συναγωνίζεται αντάξια σε ομορφιά και γοητεία.

Υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες εντυπωσιακοί κήποι σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν σχεδιαστεί και φροντιστεί από ομάδες που αποτελούνται από επαγγελματίες κηπουρούς, με ένα σημαντικό κόσμος. Το Four Seasons Garden, δημιουργήθηκε από τους αυτοδίδακτους κηπουρούς Tony και Marie Newton, ξεκίνησε σαν χόμπι, αλλά σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο δημοφιλής προαστιακούς κήπους της Βρετανίας. 20 χρόνια πριν, ένα ζευγάρι από το West Midlands αποφάσισε να μετατρέψει τον παραδοσιακό τους κήπο σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δημιουργικής κηπουρικής. Ο Toni μισούσε το φύτεμα, αλλά αγαπούσε πραγματικά να φτιάχνει πράγματα, ενώ η γυναίκα του Maria αγαπούσε μόνο τα φυτά, οπότε μαζί αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Four Seasons, τη δική τους εκδοχή για τον ιδανικό κήπο στην πίσω αυλή.
Από τη στιγμή που ξεκίνησαν την αγαπημένη τους εργασία, οι Newtons κατάφεραν αν στριμώξουν πάνω από 3.000 φυτά σε ένα μικρό 55x16m χώρο, δημιουργώντας μια μαγική ποικιλία χρωμάτων και για τις τέσσερις εποχές του έτους. Ο κήπος Four Seasons περιλαμβάνει πάνω από 200 δέντρα acers, 350 αζαλέες, μια ποικιλία από κωνοφόρα και θάμνους, καθώς και εξωτικά στοιχεία όπως φτέρες, φοίνικες, μπαμπού και μπανανιές. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, ο Tony και η Marie έχουν διαμορφώσει και φυτέψει ξανά ολόκληρο τον κήπο μόνοι τους, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν έναν υπαίθριο οικογενειακό χώρο που θα είναι συναρπαστικός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Κέρδισαν τις μάχες με τα ζιζάνια, δημιούργησαν μονοπάτια και συμπεριέλαβαν και μια μεγάλη ανατολίτικη παγόδα.


‘Όμως, η διατήρηση ενός τόσο όμορφου κήπου όπως ο Four Seasons δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά με τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες αυτού του έτους, αλλά οι Newtons προσπαθούν αρκετά για να βεβαιωθούν ότι τα φυτά τους θα επιβιώσουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Φέτος, το Four Seasons Garden ήταν ανοιχτό για επισκέψεις την Κυριακή 10 Ιουνίου και θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στους επισκέπτες στις 5 Αυγούστου. Η είσοδος είναι 3 λίρες και οι εισπράξεις πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες. Σε όλα τα χρόνια που το Four Seasons είναι ανοιχτό για επισκέψεις, οι Newtons έχουν συγκεντρώσει πάνω από 20.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες για αυτόν τον υπέροχο κήπο και το πως δημιουργήθηκε πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: Four Seasons Garden’s photostream
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment