Εξόρμηση στο Καρπενήσι - Εκεί που η φύση πρωταγωνιστεί - Δείτε τις φωτογραφίες

Πυκνά δάση, κελαρυστά νερά, επιβλητικά βουνά με απόκρημνα φαράγγια, γραφικά χωριά, η Ευρυτανία έχει τον τρόπο να καλωσορίσει κάθε επισκέπτη που φτάνει ως εκεί. Η εκπληκτική φύση προσελκύει τους ταξιδιώτες καθώς αποκαλύπτεται, άλλοτε γαλήνια κι άλλοτε οργιώδης και της έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό «Ελβετία της Ελλάδας». Στην Ευρυτανία γεννήθηκε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου και τη χρησιμοποίησε ως φόντο στις περιπέτειες των παιδιών που πρωταγωνιστούσαν στο περίφημο έργο του «Τα ψηλά βουνά».
Το Καρπενήσι, η πρωτεύουσα του νομού, είναι χτισμένο στα νότια του Βελουχίου σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα 950 μέτρα. Χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια και λέγεται πως για την επιλογή της τοποθεσίας του οι ντόπιοι κρέμασαν από ένα κομμάτι κρέας σε τρία δέντρα, σε τρία διαφορετικά σημεία της περιοχής. Εγκαταστάθηκαν εκεί που το κρέας χάλασε γρηγορότερα εκτιμώντας πως το σημείο εκείνο θα ήταν πιο προστατευμένο από τον «άγριο» καιρό. Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται καθώς φτάνοντας κανείς στην πλατεία του Καρπενησίου ο καιρός γλυκαίνει και ο παγωμένος βοριάς δείχνει να μαλακώνει.
Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν στο Καρπενήσι τον χειμώνα που το Βελούχι με το χιονοδρομικό του γίνονται πόλος έλξης. Ωστόσο και τις άλλες εποχές τα χρώματα, άλλοτε στους γήινους τόνους του φθινοπώρου κι άλλοτε βγαλμένα από την ολοζώντανη παλέτα της άνοιξης, μαγεύουν.
Εκτός από το Καρπενήσι έχει ενδιαφέρον και η περιοχή γύρω του, με αξιόλογα ιστορικά χωριά αλλά και αξιοθέατα όπως το πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής, η Μονή Προύσου αλλά και η λίμνη Κρεμαστών, στα σύνορα με την Αιτωλοακαρνανία.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment