Τρέχει με σπασμένα τα φρένα και… 500 ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Στις καθυστερήσεις βγήκε στην πλάτη της άμυνας και το έβαλε. Αφού για κάποια δευτερόλεπτα μάδησαν την μαργαρίτα για το εάν ήταν οφσάιντ ή όχι και το ριπλέι έδωσε το ΟΚ στον διαιτητή να θεωρήσει κανονικό το γκολ, ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που σκοράρει σε Μουντιάλ Συλλόγων με δύο διαφορετικές ομάδες (το έχουν κάνει και οι Ροναλντίνιο με Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μινέιρο / Νέρι Καρδόσο με Μπόκα Τζούνιορς, Μόντερεϊ). Το σημαντικότερο όμως με αυτό το τέρμα ήταν ότι τον ανέβασε σε ένα εξωπραγματικό νούμερο. Διαμορφώνοντας το 2-0 στον ημιτελικό επί της Αμέρικα, έφτασε τα 500 γκολ σε συλλογικό επίπεδο.
czujdk4w8aad1g1_0
Πρόκειται για εκπληκτικό επίτευγμα, το οποίο τον καθιστά και μοναδικό που το έχει καταφέρει στον 21ο αιώνα. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε σε αυτό το νούμερο, βρίσκοντας δίχτυα με τρεις διαφορετικές φανέλες. Με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας δεν έπαιξε πολύ και αποχώρησε με πέντε τεμάχια. Πρόλαβε όμως στο 2002-'03 να σκοράρει τρεις φορές στο πρωτάθλημα (25 αγώνες) και άλλες δύο στο Κύπελλο (3 αγώνες).
Ακολούθησε η σπουδαία εξαετία στο Μάντσεστερ. Με την Γιουνάιτεντ τα νούμερα του εκτοξεύονταν χρονιά με τη χρονιά. Στο διάστημα που έπαιξε με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων, χρειάστηκε συνολικά 292 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ώστε να ανέβει στα 118 γκολ, έχοντας ξεχωριστά 84 στην Premier League, 13 στο Κύπελλο, 4 στο League Cup, 16 στην Ευρώπη και εκείνο το πρώτο γκολ στο Μουντιάλ Συλλόγων το 2009. Κορυφαία του σεζόν φυσικά το 2007-'08 με τα 42 γκολ σε 49 αγώνες, που έφερε την κατάκτηση του Champions League και την πρώτη του «Χρυσή Μπάλα».
Για να έρθει η απόλυτη απογείωση και η δημιουργία του μύθου του στην Μαδρίτη. Φέτος διανύει την ένατη σεζόν του από το καλοκαίρι του 2009, όταν και τον αγόρασε με ποσό ρεκόρ η Ρεάλ και μόνο την πρώτη δεν ξεπέρασε συνολικά τα 50 γκολ. Μέχρι τώρα έχει 377 τεμάχια σε 366 αγώνες τις διοργανώσεις. Εχει δηλαδή περισσότερο του ενός γκολ ανά ματς! Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του club, πρώτος στην La Liga (270 σε 246) για τους Μερένγκες και με τα πιο πολλά χατ τρικ στο σύλλογο (38) και στο ισπανικό ποδόσφαιρο (50). Επική είναι η απόδοση του και στο Champions League με τη λευκή φανέλα (80/ 81).
Οπότε φτάνουμε στην γενική σούμα των 500 συλλογικών γκολ σε 691 αγώνες. Εχει λοιπόν 357/470 στο πρωτάθλημα, 36/57 στο Κύπελλο, 4/12 League Cup (μόνο στην Αγγλία), 96/139 στην Ευρώπη, 7/13 σε λοιπές διοργανώσεις. Σε αυτά φυσικά πρέπει να προστεθούν και τα 68 τέρματα σε 136 συμμετοχές με το εθνόσημο της Πορτογαλίας. Με 568 γκολ η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο ζαλίζει και καθώς συνεχίζει να πυροβολεί ακατάπαυστα, αναμένεται να φτάσει τα νούμερά του σε ύψη που δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεραστούν...
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment