Εξωτερικά κονδυλώματα: Το βότανο που τα εξαλείφει σε ποσοστό 50%

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).
Εκτιμάται ότι το 50-70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων θα προσβληθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους από τον ιό HPV. Μάλιστα, 6 στις 10 γυναίκες είναι θετικές στον ιό μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής.
Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατεχίνες είναι αποτελεσματική θεραπεία των εξωτερικών κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού.
Έρευνα περιέλαβε 502 ενήλικες με δύο έως 30 κονδυλώματα σε θεραπεία είτε με αλοιφή με κατεχίνες (15% ή 10%) ή ανενεργή αλοιφή για έως και 16 εβδομάδες ή μέχρι την εξάλειψη των κονδυλωμάτων.
bigstock Papilloma Virus Hpv 96761777
Και στις δυο ομάδες που πήραν κατεχίνες, τα κονδυλώματα εξαλείφθηκαν τελείως σε σχεδόν το 57% των ασθενών, συγκριτικά με μόλις το 34% των ατόμων της ομάδας ελέγχου.
Τα ποσοστά εξάλειψης σε ποσοστό τουλάχιστον 50% καταγράφηκαν σχεδόν στα τρία τέταρτα των ασθενών που έβαλαν την αλοιφή με κατεχίνες, συγκριτικά με το 51% των ατόμων της ομάδας ελέγχου.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η χρήση της αλοιφής είναι κατάλληλη για τα εξωτερικά κονδυλώματα. Η αλοιφή έχει λάβει έγκριση για τοπική θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων και των περιπρωκτικών κονδυλωμάτων σε υγιή άτομα 18 ετών και άνω.
Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού ασκούν πολλαπλές βιολογικές δραστηριότητες, περιλαμβανομένης της πιθανής αντιϊικής και αντιοξειδωτικής δράσης.(onmed)
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment