Τρεις τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια συσκευή που λύνει τα χέρια σε πολλά σπίτια αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνονται ή να μαγειρεύονται στο φούρνο μικροκυμάτων κυρίως γιατί χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους ή προκαλούν άσχημα αποτελέσματα.
Δείτε τρεις από αυτές...
1. Καυτερές Πιπεριές
AB16DB6A4B06CF1E1B9C896583CBA3B4
Η καψαϊκίνη που περιέχουν εξατμίζεται στις υψηλές θερμοκρασίες προκαλώντας μια πολύ δυσάρεστη μυρωδιά.
2. Πράσινα Λαχανικά
IMG 8553
Τα βραστά πράσινα λαχανικά που έχουν περισσέψει από ένα γεύματα είναι προτιμότερο να καταναλωθούν κρύα παρά να ζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φύλλα των πράσινων λαχανικών μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες εξαιτίας της μεγαλης θερμοκρασίας, συστατικό που είναι βλαβερό.
3. Αυγά με το τσόφλι
αρχείο λήψης
Καθόλου καλή ιδέα να μπουν στα μικροκύματα. Το εσωτερικό θα ζεσταθεί αρκετά και ο ατμός δε θα έχει από πουθενά να βγει με αποτέλεσμα το αυγό να σκάσει και να γεμίσει το φούρνο με ασπράδι και κρόκο.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment