Μαλλιά & περίοδος: 3 μυστικά που πρέπει να ξέρεις

Κάθε μήνα αυτή την εποχή εσύ έχεις να αντιμετωπίσεις εκτός από τους καθιερωμένους και γνώριμους πλέον πόνους και τα μαλλιά σου που δεν είναι και στα καλύτερά τους. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις και να σώσεις την κατάσταση; Διάβασε παρακάτω και θα μάθεις πώς.
Σαν γυναίκες που είμαστε γενικά ξέρουμε τι να περιμένουμε όταν είμαστε αδιάθετες από πονάκια στο στομάχι και την κοιλιά αλλά η αλήθεια είναι πως η περίοδος μας έχει αντίκτυπο και στα μαλλιά μας.
Όταν ειμαστε αδιάθετες οι ορμόνες σου έχουν διακυμάνσεις, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που το δέρμα της κεφαλής και της επιδερμίδας μας παράγουν πολλά έλαια και έτσι η λιπαρότητα στήνει χορό τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Το κατάλληλο σαμπουάν:

Το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ σημαντικό αυτές τις ημέρες του μήνα.  Ένα καλό ξηρό σαμπουάν είναι πολύ σημαντικό για αυτές τις ημέρες αφού μπορεί να απορροφάει την λιπαρότητα και σε κάνει να νιώθεις καθαρή αφού νιώθεις τα μαλλιά σου πιο καθαρά ανάμεσα στα λουσίματα.

Άλλαζε μαξιλαροθήκη πιο συχνά:

Για να αποφύγεις το να γίνουν τα μαλλιά σου σούπερ λιπαρά μπορείς να αλλάζει ςπιο συχνά μαξιλαροθήκες αυτό το διάστημα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να πλένεις διαρκώς. Μπορείς άνετα να γυρίσεις την μαξιλαροθήκη σου από την άλλη μέρια και μετά να γυρίσεις το μέσα έξω έτσι ώστε να μην πρέπει να σκέφτεσαι και την μπουγάδα ανάμεσα στα άλλα.

Τα χάνεις:

Αν δεις πως όσο έχεις περίοδο χάνεις εκτός από αίμα και πολύτιμες τούφες τότε μην ανησυχείς  Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αποκλείεται να δεις τον σίδηρό σου να πέφτει και ίσως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τονώσεις λιγάκι τον σίδηρο τις ημέρες αυτές.
Το βασικότερο: Μην αγγίζεις διαρκώς τα μαλλιά σου όσο έχεις περίοδο. Αυτή η κίνηση είναι γνωστό πως κάνει τα μαλλιά σου ακόμη πιο λιπαρά οπότε περιόρισέ την όσο μπορείς.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment