Η γυναικεία «στύση» στο μικροσκόπιο

Όταν ένας άντρας διεγείρεται σεξουαλικά, υπάρχουν εμφανείς «αποδείξεις» που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ωστόσο, η γυναικεία ερωτική επιθυμία δεν εκδηλώνεται με εξίσου προφανή τρόπο.
Τι συμβαίνει λοιπόν στα... επίμαχα σημεία όταν η γυναίκα αντιλαμβάνεται ένα ερωτικό ερέθισμα;
Αρχικά, ο εγκέφαλος λαμβάνει το «σήμα» για το ερέθισμα και δίνει εντολή ώστε τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται και να επιτρέπεται η αυξημένη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Η αυξημένη ροή αίματος επιτρέπει την έκκριση υγρών από τον κόλπο και τη διόγκωση του αιδοίου. Στη συνέχεια ενεργοποιούνται οι χιλιάδες νευρικές απολήξεις στα πλέον ευαίσθητα σημεία των γεννητικών οργάνων.
Οι ιστοί της κλειτορίδας διογκώνονται και γίνονται λιγότερο εύκαμπτοι. Η κλειτορίδα μπορεί να αυξηθεί έως και κατά τρεις φορές σε μέγεθος όταν η γυναίκα πλησιάζει στην κορύφωση. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να επανέλθει στο κανονικό της μέγεθος και στο μεσοδιάστημα αρκετές γυναίκες δυσκολεύονται να ουρήσουν.
Ο τράχηλος της μήτρας γίνεται πιο μαλακός και εάν ο ίδιος ή κάποιο κοντινό νεύρο έρθουν σε επαφή με το ανδρικό μόριο (ή κάποιο sex toy) ενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που πυροδοτούν το αίσθημα της απόλαυσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.
Κατά τον οργασμό, οι μύες του πυελικού εδάφους συσπώνται ρυθμικά και σε μερικές περιπτώσεις (υπολογίζεται περίπου στο 10% του γυναικείου πληθυσμού) εκτοξεύονται από την ουρήθρα μερικές σταγόνες λευκού υγρού. Το υγρό αυτό αποτελείται από φυσικά σάκχαρα και όξινη φωσφατάση, μια χημική ουσία που εντοπίζεται επίσης στο σπέρμα.
Πηγή:onmed.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment