Πρωτοποριακή επέμβαση με ανασύσταση κόλπου στο «Γεννηματάς»

Έναν νέο κόλπο σε 35χρονη που είχε υποβληθεί σε αφαίρεση  λόγω καρκίνου πριν από τρία χρόνια, δημιούργησαν έλληνες γιατροί, δίνοντας τη δυνατότητα στη γυναίκα να έχει πάλι μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή.
Η πρωτοποριακή επέμβαση έγινε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής - Μικροχειρουργικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» από τον πλαστικό Ανδρέα Γραββάνη αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Στις περιπτώσεις αυτές η ανακατασκευή του κόλπου γίνεται με μισωτό εντερικό κρημνό (ιστός).
«Το νεαρό της ηλικίας και η άριστη πρόγνωση για την εξέλιξη της νόσου ήταν τα κίνητρα για να δώσουμε πίσω μια φυσιολογική ερωτική και οικογενειακή ζωή, παρά τις μεγάλες χειρουργικές προκλήσεις της επέμβασης. Οι δυσκολίες στην περίπτωση της 35χρονης ήταν η προγενέστερη εντερεκτομή και η μετεγχειρητική ακτινοβολία, που καθιστούσαν τη χρήση οποιουδήποτε εντερικού κρημνού εξαιρετικά υψηλού ρίσκου» είπε ο κ. Γραββάνης.
Η 35χρονη έχει πλέον επιστρέψει στο σπίτι της και σε μια ομαλή καθημερινότητα.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment