Τα 7 ΣΟΥΠΕΡ ΒΗΜΑΤΑ για κάνεις τη ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ

Πώς να αναβαθμίσεις τον δεσμό σου και να κρατήσεις τη ζωντανή τη φλόγα -γιατί ο έρωτας μονάχα δεν φτάνει.

Βήμα 1ο.


Ανάλαβε την ευθύνη του εαυτού σου: βάλε στόχο να γίνεις μια ολοκληρωμένη, ώριμη προσωπικότητα και δούλεψε γι' αυτό. Δύο ανώριμες προσωπικότητες δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια υγιή και ισορροπημένη σχέση, προετοιμάσου λοιπόν αναλόγως. Αξιολόγησε τον εαυτό σου με το χέρι στην καρδιά, εντόπισε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου και προστάτεψε τον εαυτό σου στις δύσκολες στιγμές. Η ιδέα είναι να ενηλικιωθείς συναισθηματικά και ψυχικά και να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου και της ζωής σου.

Βήμα 2ο.

Γίνε η καλύτερη φίλη του συντρόφου σου: ο έρωτας από μόνος του δεν φτάνει για να κάνει μια σχέση να διαρκέσει. Δώσε βάση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συντρόφου σου, πρόσεξε τι τον εξιτάρει, μάθε τις προτιμήσεις, τους στόχους και τις αδυναμίες του. Υποστήριξε τα όνειρα του, ενδιαφέρσου για τις εξελίξεις στη ζωή του και φρόντισε να ενημερώνετε συχνά ο ένας τον άλλον για την πρόοδο σας.

Βήμα 3ο.

Δώσε έμφαση στα θετικά: από ένα σημείο και μετά, στις περισσότερες μακροχρόνιες σχέσεις τείνουμε να θεωρούμε δεδομένο τον άλλο στη ζωή μας. Για να αποτρέψουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη χρειάζεται να προσπαθούμε συνειδητά να αναγνωρίζουμε τα θετικά στοιχεία στη σχέση μας, αλλά και στον χαρακτήρα του συντρόφου μας. Όμως το να κρατάς για τον εαυτό σου αυτές τις θετικές σκέψεις δεν αρκεί: μόλις αρχίσεις να τις μοιράζεσαι με τον καλό σου θα διαπιστώσεις πόσο γρήγορα αυτά τα καλά θα πολλαπλασιαστούν με διπλό όφελος και για τους δυο σας.

Βήμα 4ο.


Ασχολήσου με τις λεπτομέρειες: η ζωή μας είναι μια αλληλουχία από στιγμές που περνάνε χωρίς να τις προσέχουμε, ή που μας σημαδεύουν θετικά ή αρνητικά. Φρόντισε ν' αφήνεις συχνά θετικά σημάδια στη ζωή του αγαπημένου σου με μικρές κινήσεις που σημαίνουν πολλά. Ένα κομπλιμέντο, μια ζεστή αγκαλιά, ένα δωράκι καμιά φορά μπορούν να εκφράσουν την αγάπη σου και την τρυφερότητα σου καλύτερα από τις λέξεις.

Βήμα 5ο.

Δουλέψτε ομαδικά: ένα κοινό στοιχείο κάθε ευτυχισμένης σχέσης είναι ότι οι δύο σύντροφοι νιώθουν να ανήκουν στο ίδιο στρατόπεδο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε κάποια κοινά όνειρα και τους στόχους, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να σέβεστε τις διαφορές σας. Δεν χρειάζεται να έχετε τις ίδια γνώμη σε όλα. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορείτε να ακούτε, να δέχεστε τη γνώμη ο ένας του άλλου και να είσαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε εξίσου.

Βήμα 6ο.

Μην φοβάσαι τις συγκρούσεις: κάποιες φορές προκύπτουν λεπτά ή δύσκολα θέματα που θα πρέπει να λύσετε ακόμη αν οδηγήσουν σε καυγά. Οι καυγάδες δεν είναι πρόβλημα εφόσον δεν συμβαίνουν συχνά και οδηγούν στην αναζήτηση μιας κοινώς αποδεκτής λύσης. Αντίθετα, κάποιες φορές μπορεί να είναι απαραίτητοι, για να καθαρίσει ο αέρας και να μπουν τα πράγματα σε μια πιο σταθερή και υγιή βάση. Μίλα λοιπόν για ό,τι σε απασχολεί προβάλλοντας την προσωπική σου σκοπιά της υπόθεσης και μετά άκου τη θέση του συντρόφου σου προσπαθώντας να τον κατανοήσεις. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κηρύξετε ανακωχή για λίγες ώρες ή μέρες μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη κι αυτό όμως είναι πολύ καλύτερο από το να βράζει ο καθένας σιωπηλά στο ζουμί του και να καταπίνει τον θυμό του μέχρι να εκραγεί.

Βήμα 7ο
.

Άσε τη χαρά να μπει: δημιουργήστε τον δικό σας, προσωπικό κώδικα επικοινωνίας μέσα από κοινά αστεία και πειράγματα. Κάντε πράγματα μαζί που σας διασκεδάζουν. Γελάστε και μοιραστείτε νέες εμπειρίες, είτε πρόκειται για ένα ταξίδι είτε για μια καινούργια ταινία. Ό,τι και αν σας αρέσει να κάνετε παρέα, ο στόχος είναι να χτίσετε τη δική σας κοινή ιστορία, τις δικές σας παραδόσεις και τις δικές σας αγαπημένες συνήθειες.(Πηγή: womenonly.gr)
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment