Πρωτότυπο αυτόνομο sedan με 775 ίππους

Πρωτότυπο αυτόνομο sedan με 775 ίππους
Την πρόταση της Italdesign -μέλος του VW Group- είδαμε στα πρωτότυπα οχήματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Γενεύης, που
αποτελεί ένα μεγάλο και πολυτελές sedan, αμιγώς ηλεκτρικό και με ενσωματωμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει ότι πολλές λειτουργίες αυτού του μοντέλου μπορεί να τις διαχειριστεί ο κάτοχός του και από το smartphone του, όπως τον κλιματισμό, το άνοιγμα των θυρών κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο GEA, όπως ονομάζεται, έχει υιοθετήσει στιλιστικά στοιχεία από μοντέλα της Audi και αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς ο επικεφαλής σχεδιασμού της Italdesign, Wolfgang Egger, έχει προέλθει από τη γερμανική εταιρεία. 

Επίσης, το νέο GEA διαθέτει αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες χωρίς την ύπαρξη μεσαίας κολόνας και ένα ευρύχωρο εσωτερικό με 4θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες. 

Επιπλέον, το νέο πρωτότυπο μοντέλο έχει διαστάσεις μεγάλου οχήματος, καθώς το μήκος του φτάνει τα 5.370 χλστ. το πλάτος τα 1.980 χλστ., το ύψος τα 1.460 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του βρίσκεται στα 3.330 χλστ.



Ως προς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το νέο GEA, η Italdesign αναφέρει ότι το αμάξωμα του μοντέλου αποτελείται κατά βάση από αλουμίνιο, ανθρακόνημα και μαγνήσιο, για αυτό και το βάρος του αυτοκινήτου μόλις που ξεπερνά τα 2.000 κιλά, ενώ η εν λόγω λιμουζίνα πατά σε 26 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Τέλος, το νέο GEA, όπως αναφέρει η Italdesign φέρει σε μηχανικό επίπεδο 4 ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παρέχουν συνδυαστική ισχύ μέχρι 775 ίππους, και δίνουν τη δυνατότητα στο συγκεκριμένο μοντέλο να αγγίξει –θεωρητικά- την ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.







Πηγή: autotriti.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment