Ποιοι άνδρες στον κόσμο, έχουν τα μεγαλύτερα «προσόντα»;

Καταρχήν πριν ξεκινήσετε το διάβασμα να σας πούμε ότι πρόκειται για την τελευταία επιστημονική έρευνα στο είδος της η οποία όμως δημοσιεύτηκε το 2012, αλλά για σκεφτείτε το λίγο. Είναι δυνατόν ανατομικά να αλλάξει κάτι σε έναν άνδρα. Οπότε ας δεχτούμε ότι ακόμη ισχύει. Η έρευνα εξέτασε τους μέσους όρους στο ανδρικό μόριο, ανά χώρα.

Που βρίσκονται οι Έλληνες;, στην κορυφή, ή μήπως όχι; Τα δείγματα εξετάστηκαν «σε στύση» και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Έλληνες ανήκουν στους φυσιολογικούς. Ούτε «τέρατα» είναι, αλλά ούτε και χρειάζεται μεγενθυτικό φακό για να τους ανακαλύψεις.
Οι Κορεάτες βρίσκονται στην τελευταία θέση
Οι Κορεάτες βρίσκονται στην τελευταία θέση
Με 14,8 εκατοστά λοιπόν οι Έλληνες βρίσκονται στη μέση (προς τα πάνω) της σχετικής λίστας. Στην κορυφή αναπαύονται οι άνδρες από το Κογκό, με 18,4 εκατοστά, ενώ στον πάτο της περίεργης αυτής πυραμίδας, βρίσκονται οι Κορεάτες με 9,5 εκατοστά.
Στην Ευρώπη οι πιο προικισμένοι είναι οι Ισλανδοί με μέσο όρο τα 16,5 εκατοστά και ακολουθούν οι Ιταλοί με 15,7 και οι Σουηδοι με 14,9 εκατοστά. Στην επόμενη θέση βρισκόμαστε εμείς και από κάτω μας καταιδρωμένοι είναι οι Γερμανοί με 14,4 και έπονται οι Άγγλοι με 13,9 εκατοστά. Η έκπληξη που ενδεχομένως να απογοητεύσει πολλές γυναίκες είναι οι Ισπανοί που βρίσκονται στη λίστα ακόμη και κάτω από τους Άγγλους με 13,9 εκατοστά.
Ούτε ο Σταλλόνε δεν μόρεσε να σώσει τους Αμερικάνους από τις χαμηλές θέσεις
Ούτε ο Σταλλόνε δεν μόρεσε να σώσει τους Αμερικάνους από τις χαμηλές θέσεις
Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε από το πανεπιστήμιο του Ούλστερ στη Βόρεια Ιρλανδία και επικεφαλής ήταν ο καθηγητής ψυχολογίας Ρίτσαρντ Λιν. Ο συγκεκριμένος καθηγητής πάντως, κατά το παρελθόν, έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, με την έρευνα που έκανε για την εξυπνάδα των λαών και σύμφωνα με την οποία οι συνθήκες και οι πιέσεις στη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους έχουν προκαλέσει διαφορές στην εξυπνάδα ανάμεσα στις διάφορες φυλές και έθνη.
Αλλά και η συγκεκριμένη έρευνα ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τίμπουρκγ στην Ολλανδία, Γέλτε Βίλτερς, την αμφισβητεί αφού η μεθοδολογία και η συγκέντρωση στοιχείων δεν είχαν επιστημονική βάση και πολλά από τα στοιχεία για το μήκος έχουν συγκεντρωθεί από διάφορες ιστοσελίδες.
Η μελέτη του Βορειο Ιρλανδού καθηγητή δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Personality and Individual Differences». Ας δούμε όμως αναλυτικά τους πίνακες που κατέδειξε η έρευνα. Επαναλαμβάνουμε ότι τα μήκη αφορούν το μέσο όρο των ανδρικών μορίων σε στύση:
Δημοκρατία του Κονγκό 18 εκ
Εκουαδόρ 17,7 εκ
Γκάνα 17,2 εκ
Κολομβία 17 εκ
Ισλανδία 16,5 εκ
Ιταλία 15,7 εκ
Νότια Αφρική 15,2 εκ.
Σουηδία 14,9 εκ.
 Ελλάδα 14,7 εκ.
Γερμανία 14,4 εκ.
Νέα Ζηλανδία 13,9 εκ.
Βρετανία 13,9 εκ.
Καναδάς 13,9 εκ.
Ισπανία 13,9 εκ.
Γαλλία 13,4 εκ.
Αυστραλία 13,2 εκ.
Ρωσία 13,2 εκ.
ΗΠΑ 12,9 εκ.
Ιρλανδία 12,7 εκ.
Ρουμανία 12,7 εκ.
Κίνα 10,9 εκ.
Ινδία 10,1 εκ.
Ταϊλάνδη 10,1 εκ.
Νότια Κορέα 9,6 εκ.
Βόρεια Κορέα 9,6 εκ.
Πηγή: invitromagazine.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment