6 τρόποι που αλλάζει η σχέση μετά το μωρό (προς το καλύτερο)

Κάποτε είσασταν δύο και τώρα είστε τρεις ή και τέσσερις. Μπορεί να μην μπορείτε να βγείτε όσο βγαίνατε μόνοι σας ή να μην οργώνετε τα κλαμπ και τα μπαράκια όπως παλιά , αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πως ο ερχομός του μωρού σας έχει αλλάξει την σχέση σας προς το καλύτερο;


Μπορεί το στρες να είναι μεγαλύτερο και οι ώρες που κοιμάσαι αντιροστρόφως ανάλογες του άγχους σου, αλλά ο ερχομός ενός μωρού εκτός από ευλογία καταφέρνει να κάνει πιο όμορφη τη σχέση με τον σύντροφό σου και δεν μένει παρά να μάθεις με ποιους τρόπους.  

Είστε μια πιο δεμένη ομάδα:

Φυσικά και είστε "ομάδα" από τότε που γνωριστήκατε αλλά ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τα πάντα. Είστε μαζί  και στα πρώτα του χαμόγελα και στα πρώτα του κλάματα- και στα δεύτερα και στα τρίτα.... Είστε ένα και στα καλά και στα δύσκολα και αυτό σας δένει ακόμη περισσότερο σαν ζευγάρι.

Τσακώνεστε πιο "πολιτισμένα":

Φυσικά και πριν τον ερχομό του μικρού σας, οι τσακωμοί σας ήταν έντονοι ακόμη και αν η όλη διαμάχη ήταν  γύρω από το γιατί δεν βρίσκει ο καλός σου  το λευκό πουκάμισο στο δεύτερο ράφι που έπρεπε να είναι ή γιατί τα λαχανικά είναι στο συρτάρι για τα φρούτα στο ψυγείο.
Τώρα οι τσακωμοί αν και συμβαίνουν για πιο σημαντικά και ουσιαστικά πράγματα όπως για ποιον λόγο δεν έφαγε το παιδί το βράδυ,  είναι πιο πολιτισμένοι μιας και δεν σας... παίρνει να φερθείτε διαφορετικά, ειδικά μπροστά στο μωρό όποια και αν είναι η ηλικία του.  Μην ξεχνάτε εσείς είστε οι ενήλικες και φαίνεται πως τώρα το έχετε καταλάβει καλά και οι δύο.

Δεν παίρνεις σαν δεδομένο τον ποιοτικό χρόνο που έχετε μαζί:

Καμία στιγμή δεν είναι δεδομένη όταν έχεις παιδιά. Μπορεί να προγραμματίζεις μέρες ή και μήνες τι θα κάνετε στην επέτειο ή που θα πάτε τριήμερο και ξαφνικά όλα να αλλάξουν μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Το παιδί θέλει να κοιμηθεί και δεν θα πάτε στους φίλους σας και την κανονίζατε μια εβδομάδα την έξοδο. Εντάξει δεν θα τα  βάψετε και μαύρα.  Δεν πειράζει όλα είναι μέσα στη ζωή. Ευκαιρία είναι να εκμεταλλευτείτε και το παραμιρκό λεπτάκι που έχετε μόνοι οι δυό σας αφού ακόμη και ένα φιλί ή μια αγκαλιά είναι ικανά να σας φέρουν κοντά με τον άντρα σου. Μην ξεχνάς πως πρέπει πάντα να βρίσκετε χρόνο για τον γάμο σας για να λειτουργείτε καλά και σαν γονείς.

Βλέπεις πως αλλάζει και ωριμάζει ο σύντροφός σου σαν πατέρας (και το ίδιο ισχύει και για εκείνον):

Μπορεί να περνούσε ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο ή μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας μπάλα αλλά τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είναι πως δεν έχει τόσο χρόνο διαθέσιμο- γιατί καλό είναι να έχει και λίγο χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του- είναι απλά πως έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει όπως και η δική σου απέναντι στη ζωή. Μεγαλώνεις και εσύ και εκείνος και πιο συγκεκριμένα ωραιμάζετε μαζί στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Μοιράζεστε στιγμές που μόνο οι δυό σας καταλαβαίνετε: 

Μπορεί να μην είσαι σε θέση να το εξηγήσεις αλλά αν ακούσεις μια λέξη που μπορεί να λέει το μικρό σας με ιδιαίτερο, "δικό του"  τρόπο, αρχίζετε να γελάτε και οι δύο αν και αντικειμενικά δεν υπάρχει λόγος. Σαν οικογένεια έχετε τα δικά σας "εσωτερικά" αστεία και αυτό είναι κάτι μοναδικό.

Δεν αποκλείεται η επικοινωνία σας σαν ζευγάρι να βελτιωθεί κατά πολύ:

Το να κάνεις ένα παιδί με τον άντρα που αγαπάς είναι κάτι το οποίο μεγαλώνει την αγάπη σου για τον σύντροφό σου, αφού είναι το επόμενο λογικό βήμα.  Επίσης το γεγονός πως κάθε μέρα πρέπει να συνεννοηθείς μαζί του για βασικά πράγματα όπως ποιος θα μαγειρέψει, αν έφαγε το παιδί και ένα σωρό άλλα πράγματα σε συνδυασμό με το  ότι και οι δυο έχετε κάθε μέρα ένα δύσκολο έργο - να τα προλάβετε όλα- δεν μπορεί παρά να βελτιώσει την επικοινωνία μετάξύ σας.
womenonly.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment