Αγκαλιά με τη 14η θέση, αλλά σε εγρήγορση η Ελλάδα

Η ισοπαλία του Ολυμπιακού και η νίκη του ΠΑΟΚ χάρισαν στην Ελλάδα 0.600 βαθμούς, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισαν σίγουρα μια ελληνική ομάδα στους «32», πιθανώς και δεύτερη.
Η Ελλάδα παραμένει 14η στην κατάταξη της UEFA με 26.500 βαθμούς, μπροστά από τη 15η Κροατία (25.250) που δεν την απειλεί καθώς η μοναδική της εκπρόσωπος, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχει ήδη αποκλειστεί.
Πάντως η Ελλάδα δεν είναι ακόμη απόλυτα ασφαλής, καθώς καραδοκούν η 16η Αυστρία (24.600), με την Αούστρια και τη Ραπίντ Βιέννης να έχουν ελπίδες πρόκρισης στους «32» (αποκλείστηκε ήδη η Σάλτσμπουργκ) και η 17η Ρουμανία (23.950), που ανέβηκε αρκετά με τις νίκες των Άστρα Γκιούργκιου και Στεάουα Βουκουρεστίου, οι οποίες έχουν πιθανότητες να περάσουν στην επόμενη φάση.
Σύμφωνα με το πλάνο της UEFA, προτίθεται από τη σεζόν 2018/19 να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Αν η Ελλάδα είναι στην 15η θέση, τότε είναι δεδομένο ότι ο πρωταθλητής θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν παραμείνει 14η, τότε οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή θα ξεκινούν από τον 3ο προκριματικό. Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League έχουν προκριθεί στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα playoffs.
Όσο για τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, η Ελλάδα δεν θα έχει δεύτερο εκπρόσωπο, αφού στο δρόμο των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι των χωρών 5-6 της κατάταξης και οι 2οι των χωρών 7-12. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει πως ο 2ος των χωρών 10-15, δηλαδή πιθανότατα και της Ελλάδας θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό του Champions League.
Αναλυτικά η κατάταξη:
konn17rj
Πηγή: sport-fm.gr
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment