Σεισμός στη συγκυβέρνηση: Τι είπαν Τσίπρας-Καμμένος για Μουζάλα – Έρχεται «βελούδινο» διαζύγιο

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, που άρχισε στις 11.30 (μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με μέλη της κυβέρνησης) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13.30.
Με δεδομένο ότι οι φήμες για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα (ο οποίος βρίσκεται στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες) δεν επιβεβαιώνονται από το Μέγαρο Μαξίμου (ενώ διαψεύδονται από το γραφείο του κ. Μουζάλα) στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν ευρέως φήμες περί «βελούδινου» διαζυγίου μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου.
Κι αυτό γιατί -σύμφωνα και με πολιτικούς αναλυτές- αφενός ο Πάνος Καμμένος έχει τώρα την ευκαιρία να αποστασιοποιηθεί από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης (έστω κι αργά) αλλά και από το φιάσκο του προσφυγικού σε συνδυασμό με μια προσπάθεια των ΑΝΕΛ να διασώσουν το μέλλον του κόμματος, ενώ από την άλλη πλευρά και ο ΑλέξηςΤσίπρας θα έχει την ευκαιρία να ικανοποιήσει ένα από τα αιτήματα των Ευρωπαίων, οι οποίοι θεωρούν «βαρίδι» τον Πάνο Καμμένο.
Άλλωστε, ακόμα και σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να βρει «στήριγμα» στο Ποτάμι, καθώς ο Σταύρος Θεοδωράκης τυγχάνει της… εκτίμησης των Ευρωπαίων.
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, μάλιστα, ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι απαραίτητο ότι θα κάνει συγκυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντ΄αυτού δεν αποκλείεται να δείξει ανοχή στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα ούτως ώστε να μπορέσει να περάσει τα μέτρα.
Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης όχι ο Μουζάλας
Από την πλευρά του πάντως, ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρακαι σε δηλώσεις που έκανε επέμεινε στη θέση του για παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα.
Ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Μουζάλας αυτη τη στιγμή ειναι στις Βρυξέλλες και ο κ. Τσίπρας περιμένει την επιστροφή του για να λάβει τις όποιες αποφάσεις. «Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι κατανοεί τις θέσεις που εκφράσαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος, ενώ διευκρίνισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης μας αλλά όχι κι ο κ. Μουζάλας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φαίνεται αποφασισμένος εάν χρειαστεί να τραβήξει το σχοινί μέχρι τα άκρα. Το χρονικό περιθώριο που έχει θέσει είναι σήμερα, μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες.
Οι δηλώσεις Γεροβασίλη
Πάντως, όπως δήλωσε πριν από λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, οι αποφάσεις σχετικά με τον Γιάννη Μουζάλα θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό μετά τη Σύνοδο Κορυφής. «Προτεραιότητα του Τσίπρα είναι η επιτυχής έκβασης της αυριανής Συνόδου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα σχέσεων μεταξύ δύο κυβερνητικών εταίρων.
Share on Google Plus

About kokorina

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment